Özdilek

Güncel

Kadına Yönelik şiddette Kocaeli Ön Sırada

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri dün Yürüyüş Yolu Belediye İş Hanı önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

21 Ocak 2016 Saat: 09:43
Kadına Yönelik şiddette Kocaeli Ön Sırada
Kadına Yönelik şiddette Kocaeli Ön Sırada

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan SES Dönem Sözcüsü Leyla Sakın, kadına yönelik taciz, tecavüz, cinsel istismar, kadın cinayeti oranının en yüksek olduğu ilin Kocaeli olduğunu belirterek, “2015'te erkekler tarafından en az 278 kadın öldürüldü, 133 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi, 370 kadın yaralandı, 208 kadın ise tacize uğradı. Sadece Aralık ayında 19 kadın öldürüldü, 27 kadına şiddet uygulandı, 11 kadın ve kız çocuğu cinsel istismar, tacize ve sömürüye maruz bırakıldı” dedi.

Kocaeli'de 10 gün içinde 3 olay yaşandığını belirten Leyla Sakın,  erkek-devlet şiddetinin AKP iktidarının yıllardır yürüttüğü kadın düşmanı politikaların bir sonucu olduğunu söyledi. Sakın, “Kadın bedenini kürtaj yasaklarıyla, çocuk sayılarıyla denetlenmeye çalışan, kadın emeğini değersizleştiren, kadın yaşamını hiçe sayan AKP iktidarı ağzını her açtığında yeni bir kadının şiddete uğramasına sebep olmaktadır. Hayatlarımızı çevreleyen gerici politikaların Diyanet'in fetvalarıyla yaşamımızı şekillendirmesine izin vermeyeceğiz. Kadına şiddete, tecavüze ve her türlü baskıya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat