Özdilek

Güncel

Kadınlar Özgecan için sokağa döküldü

Üç gün önce Mersin’de işlenen vahşi kadın cinayetinin yankıları tüm Türkiye’yi sardı. Bütün illerde protesto gösterileri düzenlenirken, ilimizde de kadınlar Kocaeli Kadın Platformu öncülüğünde sokağa çıktı. Kadın Platformu

15 Şubat 2015 Saat: 17:00
Kadınlar Özgecan için sokağa döküldü
Kadınlar Özgecan için sokağa döküldü

Üç gün önce Mersin’de işlenen vahşi kadın cinayetinin yankıları tüm Türkiye’yi sardı. Bütün illerde protesto gösterileri düzenlenirken, ilimizde de kadınlar Kocaeli Kadın Platformu öncülüğünde sokağa çıktı. Kadın Platformu’nun çağrısıyla toplanan yüzlerce kadın Belediye İş Hanı önünden Cumhuriyet Parkı’na kadar süren bir yürüyüş düzenledi. Kadın Platformu adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Çağla Aslan okudu.

 

SİSTEMATİK ARTIŞ
AKP Hükümeti’nin “Kadın-erkek eşit değildir” söyleminin kadın cinayetlerinin her geçen gün artmasına neden olduğunu vurgulayan Çağla Aslan, “Her gün kadınlar, erkekler tarafından şiddete maruz kalıyor. Kadın düşmanlığı ve cinayetleri sistematik bir şekilde artıyor. Bu ülkede kadınlar herkesin gözü önünde öldürülüyor. Kadınlar erkek egemenliğe ve cinayetlere mahkum ediliyor” diye konuştu.

 

ONUR VE ŞEREF YOKSUNU
AKP Hükümeti’nin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı da topa tutan Aslan, kadınların sokaklara çıkmasının görmezden gelindiğinin altını çizdi. Aslan, “Kadın katliamlarının üstünü örtmeye çalışıyorlar. Onur ve şeref yoksunu katiller kadınları öldürmeyi çok iyi biliyor. Bu katillerden hesap soracağız. Kız kardeşlerimizin öldürülmesine seyirci kalmayacağız. Kadın düşmanları attıkları her adımda karşılarında bizi bulacaklar. Özge’nin hesabını kadınlar sokakta soracak” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat