Kandıra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete başladı
Kandıra ilçe merkezinin atıksularını arıtarak kirlilikten kurtaracak olan Kandıra Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kandıra’nın bütün atıksuları Namazgah deresine akıyordu. Şehrin kanalizasyon hatlarını yaparak atıksuları arıtma tesisine verdik. Eski olan içmesuyu altyapısını yeniledik. Dere ıslahları ve yağmursuyu altyapısını yaparak Kandıra’yı adeta ameliyat ettik, rektifiyeden geçirerek yeniledik. Merkez Atıksu Arıtma Tesisi de altyapı yatırımlarımızın taçlandırılmasıdır” dedi.
KATILIM ZAYIFTI
Tesiste düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kent Konut Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık, Ak Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. H.İbrahim Kahraman, il ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.Katılım zayıftı.
TESİS ALTYAPI İLE BİRLİKTE 26,7 MİLYON TL’YE MAL OLDU
Törenin açılış konuşma yapan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, tesis ile ilgili bilgi vererek, “Atıksu arıtma teknolojisinde en iyi metod olan ileri biyolojik arıtma tesisi olarak yaptık. Bu tesiste karbon, azot ve fosfor giderimi yapılmaktadır. 9000 m3/gün ve 40 bin nüfusa hizmet verecek şekilde yapılan tesis, kanalizasyon, yağmursuyu, dere ıslahları ve içmesuyu tesisleri ile birlikte toplam 26 milyon 700 bin mal olmuştur” dedi.
SUYU MUSLUKTAN İÇİN
Kocaeli’nin her yerine olduğu gibi Kandıra’ya da büyük önem verdiklerini belirten bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçenin problemlerini bir bir çözdüklerini söyledi. Namazgah barajı ile birlikte Kandıra ve çevresinin 50-100 yıllık su probleminin çözüleceğini anlatan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Namazgah barajımızı tamamlıyoruz. Çevresindeki köylerin atıksuların toplayacak projeyi başlatıyoruz. Köylerin atıksularını atıksu arıtma tesisine bağlayacağız. Bütün köylerimizin isale hatlarını yaptık. Artık tertemiz pırıl pırıl sağlıklı bir şehir halkımıza sunacağız. Kandıra da asla damacana, şişe bardak suyu içmeyin. Evimizde musluktan akan su pet ve şişe sularından daha sağlıklıdır. Suyu benim gibi musluktan için. Evimde suyumu, yemeğimi, çayımı musluktan içerim. Kocaeli’nin her köşesinde hangi kaynaktan alırsak alalım suyun tahlilini yapıyoruz. Kendimiz içmediğimiz suyu vatandaşımıza asla içirtmeyiz. Onun için suyumuza güvenin, suyu güvenle, bol bol kana için. Bundan sonra gelecek 50-100 yıl su derdi, endişesi taşınmayacak. 24 saat sağlıklı, tertemiz suyumuz akacak” dedi.