Özdilek

Güncel

Kandıra’da içme suyu Pınarları Tahlil edildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İlçemiz genelinde halkımızın yoğunlukla içme suyu olarak kullandığı pınarların tahlilleri Kandıra Belediyesinin başvurusu üzerine İSU Genel Müdürlüğü Arıtma Daire Başkanlığı Laboratuar Şube müdürlüğün de yapılmıştır.

Kandıra Belediyesi’nin başvurusu üzerine ilçe genelinde bulunan Asım pınarı, Göncülü pınarı, Babaköyü pazaryeri pınarı, Kışla mahallesi pınarı, Akbal mahallesi pınarı, Hatıp pınarı, Semercioğlu pınarı, Eski Kandıra yolu orta çeşme, Eski İzmit yolu sanayi çıkışı pınarı, Köşk pınarı ve Neziroğlu kışlası pınarı içme suyu olarak kullanabilirliği tahlilleri yaptırıldı.

Yapılan tahliller doğrultusunda on iki pınardan; Babaköyü pazaryeri pınarı, Hatıp pınarı, Eski Kandıra yolu orta çeşme, Eski İzmit yolu sanayi çıkışı pınarı ve Köşk pınarlarının tahliller sonucu içilebilir pınarlar olduğu belirtildi. Diğer beş pınar ise” E-KOLİ ve KOLİFORM BAKTERİ “ oranlarının yüksek çıkması sonucu içilmez olduğu belirtildi. Belediye Başkanı Cengiz Kan yaptığı açıklamada,”ilçe genelinde buluna pınarların içilebilirliği ile ilgili yapılan tahliller sonucu bazı pınarların içilemez olduğunu gördük. Tahliller sonucu içilemez olan pınarların yanına Kandıra Belediyesi olarak içilemez tabelası konulacağını ve ilçe genelinde halkı bilgilendirmek için içilebilir ve içilemez olan pınarlar ile ilgili anons yapılacağını belirtti.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat