Özdilek

Güncel

Kaplan“Karar doğru, yeri yanlış”

CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze’deki taş ocaklarının taşınması kararına destek verdi. Fotoğraflarla konuşan Kaplan, “Taş ocakları ile ilgili karar doğru, ancak götürülmek istenen yer yanlış” dedi

24 Haziran 2014 Saat: 17:07
Kaplan“Karar doğru, yeri yanlış”
Kaplan“Karar doğru, yeri yanlış”

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, taşınması gündemde olan Gebze’deki 9 taş ocağı ile ilgili kararın doğru ancak yerinin yanlış olduğunu söyledi. Gebze İlçe Örgütü binasında konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Kaplan, deniz uçağıyla havadan çekilmiş görüntüler eşliğinde, taş ocakları konusunu masaya yatırdı.

 

OCAK YANINDA KONUT

Sorunun öteden beri çevre ve hava kirliliği yarattığı gerekçesiyle gündemde olduğunu belirten Kaplan, “Gebze’deki taş ocaklarının 150 metre yanında TOKİ konutları var. Ocaklardaki her patlama 3,6 şiddetinde deprem etkisi yaratıyor. Bu konuyu Vali ve Bakana söylediğimde, taşocaklarının taşınacağını söylediler. Valinin verdiği koordinatları incelettirdiğimde, Gebze’nin 5, Hereke’nin de 4 olmak üzere 9 orman köyünü içine aldığını gördük. 4 bin 150 hektarlık bu ormanlık alanın talan edilmesine izin vermeyeceğim” diye konuştu.

 

DURUMU BELİRSİZ

Taş ocaklarının taşınması kararının doğru ancak yer seçiminin yanlış olduğunu ileri süren Kaplan, 9 taş ocağının 3-4 yıllık süreç içinde taşınacağını, boşaltılacak alanın ise nasıl değerlendirileceği konusunda soru işaretleri bulunduğunu söyledi.

 

ÖNERGE BEKLİYOR

2013 yılının nisan ayında, Türkiye’deki taşocaklarının durumu ile ilgili bir soru önergesi verdiğini ifade eden Kaplan, “Önerge meclis gündemine hala gelmedi. Türkiye’de AKP iktidarı döneminde son 12 yılda 85 bin taşocağı ruhsatı verildi. Yer altı zenginlikleri yer üstü zenginliklerinden daha fazla değilse, ruhsat verilmemesinden yanayız. Örneğin Kaz Dağı’nda siyanürle altın aranmasına karşıyız. Türkiye’nin birçok yerinde benzer örnekler var” dedi.

 

71 TAŞ OCAĞI VAR

Kocaeli genelinde 71 taş ocağı bulunduğunu da sözlerine ekleyen Kaplan, “56’sı faal, 15 tanesi ruhsat almış ancak henüz faal değil. 40 firma da Valiliğe ruhsat için başvurmuş ve bekliyor” dedi. Kaplan, Körfez’de 22, Gebze’de 14, Kartepe’de 7, Gölcük’te 6, Dilovası’nda 5, İzmit’te 3, Kandıra’da 3, Darıca’da 2 ve Karamürsel’de 2 taş ocağı bulunduğunu belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat