Özdilek

Siyaset

Kaplan, Roman temsilcilerini Kılıçdaroğlu ile görüştürdü

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, önceki gün kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ziyarete gelen 4 ilin Romanlar Derneği yöneticileri ile görüşerek sorunlarını dinledi.

17 Ekim 2012 Saat: 14:36
Kaplan, Roman temsilcilerini Kılıçdaroğlu ile görüştürdü
Kaplan, Roman temsilcilerini Kılıçdaroğlu ile görüştürdü

Milletvekili Kaplan daha sonra ise Roman temsilcilerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya getirdi ve sorunlarını dile getirmelerine olanak sağladı.

Kılıçdaroğlu, aralarında Kocaeli Romanlar Derneği yöneticileri Demir Duygun ve Kemal Erkazak’ın da bulunduğu İstanbul, Edirne, İzmir ve Kocaeli illerindeki Roman dernekleri yöneticilerinin sorunlarını dinledi ve not aldı.

 

 

Romanlar temsil hakkı istiyor

 

Roman temsilcileri, önümüzdeki yerel seçimlerde temsil hakkı istediklerini belirterek, “Biz para istemiyoruz, ilgi ve temsil hakkı istiyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde yerel yönetim kademelerinde temsil edilmek istiyoruz. Ayrıca gençlerimizin eğitime ihtiyacı var. Eğitimle ilgili destek istiyoruz, ihtiyaçlarımızın karşılanmasını istiyoruz” diye isteklerini anlattılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Roman temsilcilerinin istek ve beklentilerinin haklı olduğunu ve gerekli çalışmaların yapılması için üstlerine düşenleri yerine getireceklerinin sözünü verdi.

Kılıçdaroğlu, Romanların mutlaka temsil haklarının olması gerektiğini ve bunun demokrasinin bir gereği olduğunu vurgulayarak, bir Parti Meclis üyesini bu konuda görevlendireceğini sözlerine ekledi.

Toplantının ardından Kılıçdaroğlu ile Roman temsilcileri hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat