Özdilek

Güncel

Karacan’dan Otel ve Hastane müjdesi!

Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin dünkü kongresinde konuşan Genel Başkan Abdullah Karacan, 4 yıl içinde Başiskele’ye otel, bir sonraki dönem de hastane yapacakları müjdesini verdi

8 Haziran 2014 Saat: 17:48
Karacan’dan Otel ve Hastane müjdesi!
Karacan’dan Otel ve Hastane müjdesi!

DİSK’e bağlı Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, 9. olağan genel kurulunu Lastik-İş Sendikası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Mevcut başkan İsmail Kandaz yeniden aday olmazken, Tezcan Ay tarafından hazırlanan tek liste ile seçime gidildi.

 

KARACAN DA KATILDI

Divan başkanlığını Lastik-İş Sakarya Şube Başkanı Suat Tüzel’in yaptığı genel kurulda katip üyeliklere ise Gebze Şube Başkanı Ziya Ünal, İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, İzmit Şube Başkanı Zedin Yumri ve Pirelli işçisi Melih Özkan seçildi. Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, Genel-İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, sendika ve yöneticilerin ve çok sayıda üyenin katıldığı kongrede büyük coşku vardı. Yaklaşık 4 bin üyesi bulunan şube seçimlerinde 200 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

 

SLOGANLAR BİTMEDİ

Lastik-İş Sendikası’nın geçmişini ve faaliyetlerini gösteren bir sinevizyon gösterisiyle başlayan genel kurulda, coşku had safhadaydı. Genel Başkan Abdullah Karacan’a büyük sevgi gösterilerinde bulunan üyeler, sık sık slogan attı. ‘İnadına Karacan, inadına Lastik-İş’, ‘Karacan nerede biz oradayız’, ‘İş, aş, adalet Karacan’a emanet’ gibi sloganlar atan üyelere, Karacan alkışlarıyla teşekkür etti.

 

BİRLİK OLUN

Genel kurulda ilk olarak konuşan Başkan İsmail Kandaz, Soma’daki maden faciası dolayısıyla hayatını kaybeden işçileri andı. İş kazaları ve işçi ölümlerinde Türkiye’nin Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada olduğunu anlatan Kandaz, daha sonra işçilik ve sendikacılık geçmişinden söz etti. Kandaz, üyelerin birliklerini bozmamalarını da istedi.

 

HAKKINIZI HELAL EDİN

Kandaz, şöyle konuştu: “Yıllardır her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Bilmeden kırdığımız kim varsa özür dileriz” dedi. Tüm üyelere hakkını helal eden Kandaz üyelerden de helallik isteyerek, “Yeni yönetime başarılar diliyorum. Emekliye ayrılsam da ne zaman görev verilirse yardıma hazırım” diyerek sözlerini noktaladı. Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, konuşmasının sonunda Kandaz’a çiçek ve plaket hediye etti.

 

TEŞEKKÜRLE BAŞLADI

Kandaz’ın ardından konuşan başkan adayı Tezcan Ay ise Lastik-İş Sendikası’nın bu günlere gelmesinde emeğinin çok büyük olduğunu belirttiği Genel Başkan Abdullah Karacan’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Ay, ekip işine büyük önem verdiklerini belirterek, “Allah utandırmasın” dedi.

 

KARACAN’DAN TEŞEKKÜR

Genel kurulda son olarak kürsüye çıkan isim Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan oldu. Önemli açıklamalar yapan Karacan, hizmetlerinden dolayı İsmail Kandaz’a teşekkür ederek, “İsmail’le 20 yıllık geçmişimiz var. Dostluğumuzun devam edeceğini belirtmiş olması, onun içindeki insanlığı gösteriyor. Bu sendikada olduğumuz sürece, Kandaz’la dostluğumuz devam edecektir ve İsmail Kandaz’ın, ihtiyacı olduğu her anında yanında olacağız” dedi.

 

SENDİKA PİSLİĞİN İÇİNDEYDİ

Lastik-İş Sendikası’nı büyük acılarla bugünlere getirdiklerini dile getiren Abdullah Karacan, “Bitmiş, yok olmuş, her türlü pisliğin içine girmiş bir sendikayı devraldık. Bunları düzelteceğimize inanıyorduk. Bu yüzden bu görevi aldık” ifadelerini kullandı. Büyük coşku için de üyelere teşekkür eden Karacan, şunları söyledi: “Şanslı bir genel başkanım. Buradaki coşku insanı gururlandırıyor, güven veriyor.”

 

SENDİKALILAR ŞANSLI

Eşit işe eşit ücret konusuna değinen Genel Başkan Abdullah Karacan, iddialı konuştu. Üyelere seslenen Karacan, “Siz de lastik yapıyorsunuz, başka işçiler de lastik yapıyorlar. Ama onlar asgari ücret alırken, siz 8 bin lira kazanıyorsunuz. Bunun sebebi siz değil, benim. Bunu nedeni güçlü bir yönetim” dedi.

 

DİSK İÇİN BÜYÜK GÜCÜZ

Göreve geldiği yıllarda Lastik-İş’in 2 bin 300 üyesi olduğunu belirten Karacan, “Görevi aldık, büyüdük ve bu günlere geldik. Hedefimiz 13 bin üye. Onu da başarıp yüzde 2 barajı aşacağız ve aslanlar gibi sözleşmemizi imzalayacağız” diye konuştu. Çok kötü bir durumdan hızla yükseldiklerini hatırlayan Karacan, “Dün kuruşu olmayan sendika, bugün DİSK içinde büyük bir güç” dedi.

 

5 YILDIZLI OTEL GELİYOR

İşçi sorunları ve sendikal örgütlenmenin öneminden bahsederek konuşmasını sürdüren Abdullah Karacan, üyelere 5 yıldızlı otel müjdesi verdi. Sosyal tesis açılışında, otel yapma sözü verdiğini hatırlatan Abdullah Karacan, “Bugün, verdiğimiz o sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek, Başiskele’de 6 dönüm arazi aldıklarını, gerekli izinler ve onaylardan sonra Lastik-İş Sendikası’na 5 yıldızlı otel kazandıracaklarını söyledi. Karacan, “Allah’ın izniyle Kocaeli Şubesi’nin diğer genel kurulunu otelimizde yapacağız” dedi.

 

İŞÇİ HASTANESİ MÜJDESİ

Otel müjdesinin ardından ikinci müjdeyi patlatan Abdullah Karacan, işçi hastanesi yapacaklarını söyledi. Otelin ardından 5 yıl sonra işçi hastanesini yapacaklarını vurgulayan Karacan, “Örgütsel yapıyı büyütmek, geleceğin sendikasını oluşturmak için tüm enerjimizi harcayacağız. Yatmak yok, hep birlikte çalışacağız” diyerek sözlerini bitirdi.

 

TEK LİSTE İLE SEÇİM

Konuşmaların ardında oy verme işlemine geçildi. 4 bin üyesi bulunan Lastik-İş Kocaeli Şubesi’nde 200 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Seçime, Tezcan Ay ve arkadaşlarından oluşan tek liste ile girildi.

 

 

LASTİK-İŞ KOCAELİ ŞUBE YÖNETİMİ

 

Şube Başkanı Tezcan Ay (BriSa)

Şube İdari Sekreteri Ercan Yavuz (Pirelli)

Şube Mali Sekreteri Yusuf Bayraktar (Goodyear)

Üye Murat Hacı (Pirelli)

Ersin Aytekin (BriSa)

 

DENETİM KURULU

Yakup Yaman

Alperen Şakacı

Ahmet Bodur

 

DİSİPLİN KURULU

Engin Yasin Uzuner

Kürşat Karacan

HASAN DEMİR

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat