Özdilek

Güncel

Karamürsel'in Ulaşım ve Planlaması Masaya Yatırıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 


 
Karamürsel Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda ilçedeki ulaşımın mevcut durumu ve geleceğe dönük projeler masaya yatırıldı.

 


 
Karamürsel Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıya Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karacan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanı Abdulmuttalip Demirel, Karamürsel Belediyesi İmar Müdürü Avni Çakmak Fen işleri Müdürü Salih Erdinç, Büyükşehir Belediyesi ulaşım ve şehir planlayıcıları, Boğaziçi Proje Mühendislik Şirketi yöneticileri de toplantıda hazır bulundular.
 
İlçenin mevcut arazi kullanım yapısı, kentin mevcut ulaşım yapısı ve özellikleri, ulaşıma ilişkin genel sorunların belirlenmesi, kent genelinde planlanan ve beklenen arazi kullanım değişimleri, ulaşıma yönelik ileriye dönük taleplerin belirlenmesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin arazi kullanım kararlarına yönelik planları ve bu güne kadar yapılan ve yapılmakta olan ulaşım yatırımlarına ilişkin stratejilerinin görüşüldüğü toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
 
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ilçenin planlamasının yapılırken Kocaeli’nin giriş kapısı olarak görülmesi gerektiğini ve planlamaların bu çerçevede yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Yıldırım, “Karamürsel Kocaeli’nin giriş kapısı vitrini olarak düşünülmeli ve planlarımızı ona göre yapmalıyız. İlçenin ortasından geçen D-130 karayolu ilçeyi ikiye bölmesi en büyük sorunların başında geliyor. Köylerle dahil 50 bini bulan ilçe nüfusunun hemem hemen tamamı bu yolu geçip yolun alt bölgesine geçmek zorunda. Şehir merkezine girişin yeniden düzenlenmesi, otopark sorununun çözüme kavuşturulması gerek. Büyükşehir belediyesi tarafından projelendirilen katlı otopark yapımı var fakat halen hayata geçirilmedi. Bunlarla birlikte yan yollarda ulaşım sorunlarının başında geliyor. Trafik sıkışıklığına neden olan ve Şehir içinde bulunan terminalin şehir dışına çıkarılması gerekir. Yalakdere ve Kızderbent mahallerine giden İznik yolunun dar olması nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşanmakta bu yolun genişletilmesi, İlçemize mahalle olarak bağlanan Dereköy ve Ereğli’nin şehiriçi ulaşımına dahil edilerek hayata geçirilmesi lazım. Vatandaşların bu konuda yoğun talepleri bulunmakta. Karamürsel coğrafi açıdanda sanayi bölgesi olması uygun değil bizde böyle bir şey istemiyoruz zaten.  Küçük ölçekli bacasız sanayiler oluşturmak istiyoruz ve bunla ilgili çalışmalarımıza da başlattık. Yaptığımız planlamalarda oluşturacağımız kıymetli arazilerle nitelikli ve yaşam standardı yüksek alanlar oluşturmak istiyoruz. Kocaeli’deki sanayi ve Altınova’daki tersanelerde oluşacak yoğunluğun dışında kalmak Kocaeli’nin hatta Yalova’nın nefes alan bölümü olmak istiyoruz.” Dedi. Başkan Yıldırım bu planlamalar yapılırken nüfus yoğunluğunun da dikkate alınması gerektiğinide belirtti.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel koordinatörü Adnan Bilgiç’de amaçlarının ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini ilçe yöneticilerinden alarak yapılacak planlamaların bu çerçevede yapılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat