Özdilek

Güncel

Karamüselli Şehit Kadir Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde cinnet getiren asker arkadaşının açtığı ateş soncu şehit olan Kadir Yıldız’ın cenazesi Karamürsel’de düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

10 Aralık 2014 Saat: 17:29
Karamüselli Şehit Kadir Yıldız son yolculuğuna uğurlandı
Karamüselli Şehit Kadir Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde ikamet eden ve vatani görevini yerine getirmek üzere Şanlıurfa’ya giden Kadir Yıldız (21) cinnet getiren asker arkadaşının açtığı ateş soncu diğer arkadaşı ile birlikte şehit olmuştu. Cinnet getiren diğer asker ise daha sona intihar ederek canına kıymıştı. Şehidin cenazesi tamamlanan adli işlemlerinin ardından askeri uçakla Kartepe Cengiz Topel Havaalanı’na getirildi. Cenazeyi ise askeri yetkililer ile Yıldız ailesi teslim aldı.


Gölcük Donanma Komutan’lığında bekletilen cenaze daha sonra cenaze namazının kılınacağı ve askeri düzenlenecek olan Karamürsel’e getirildi. Şehit askerin cenazesi Kalıcı Konutlar mevkiinde bulunan Ulucamii’nde öğlen namazına müteakip kılınırken, cenaze ise oldukça kalabalıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu cenaze namazına çelenk gönderdi.

 

Protokol aileyi yalnız bırakmadı

Cenaze namazına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Donanma Komutanı Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İl Jandarma Alay Komutanı Mehmet Karadeniz, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu da katılarak aileye taziyelerini sundu. Kılınan cenaze namazının ardından ise askeri tören düzenlendi. Cenazeye katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu koluna girdiği şehit babası Mustafa Yıldız’ın yanından bir an olsun ayrılmadı.


Gözyaşları içinde toprağa verildi
Cenaze namazını ise İl Müftüsü Mehmet Sönmezloğlu kıldırdı. Şehit Kadir Yıldız’ Türk Bayrağı'na sarılı tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına taşındı. Askerler tarafından omuzda taşınan şehit Kadir Yıldız’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasına konuldu. Şehidin tabutu cenaze marşı eşliğinde bir süre top arabasında taşındı. Şehidin ailesi ve cenazeye katılan protokol ve vatandaşlar gözyaşlarıyla arkadan yürüdü. Bir süre taşınan cenaze daha sonra cenaze aracına bindirilerek toprağa verileceği Karamürsel Şehitliği’ne götürüldü. Vali Güzeloğlu, şehit babasını kendi aracına bindirerek, mezarlığa kadar eşlik etti. Şehit Kadir Yıldız’ın cenazesi burada gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat