Özdilek

Güncel

Karaosmanoğlu,Gebzedeki Sel Felaketi Faturasnı KaraYollarına Kesti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 


Karaosmanoğlu, “Takdiri ilahi” demedi ama bir nevi, kadıyı kadıya şikayet etti Takdiri Karayolları!
 
** KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’deki sel faciasının ardından ilk demeci yerinde verdi. Karaosmanoğlu iki kişinin öldüğü faciada Karayolları’nı sorumlu tutup, “Su E5’in üzerinde birikiyor. Aşağı gitmiyor. Umarız Karayolları da gereken dersi alır” dedi
 
 
 
 
İlk açıklamayı facianın merkezinde yaptı
 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu geçen hafta içinde yaşanan, evli bir çiftin hayatına mal olan, kısmen ülke gündeminde de yer edinen Gebze’deki sel faciası üzerine ilk açıklamayı yerinde, Gebze’de yaptı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün konuşmacı olarak katıldığı, “İlçeler konuşuyor” etkinlikli toplantıya katılan Karaosmanoğlu toplantı öncesi basının konuya ilişkin demeç istemini, “Mikrofondan konuşacağım” diye geri çevirdi. Mikrofonda da faturayı Karayolları’na kesti.
 
“Burası sanayi bölgesi. Göç alıyor”
 
Konuşmasına yaşadığımız kente karşı kendileri dahil herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek başlayan Karaosmanoğlu, “Burası sanayi bölgesi ve sürekli göç alan bir yer. 2004’te göreve seçilmemiz, ardından Büyükşehir sınırlarının gelişmesi ile sorumluluğumuzun farkına bir kere daha vardık. Sınırların ve sorunların büyüklüğüne karşı korkamazdık ve yılamazdık. Önemli stratejik kararlar aldık. Geldiğimizde burada kanalizasyon yoktu. Olanlar dereye akıyordu ve biz işe altyapıdan başlayacağımızı söyleyip öyle yaptık” dedi.
 
“Allah’tan iki ölü olmuş”
 
Alt ve üst yapı çalışmaları ile sözlerini sürdüren, GYTE’nin altlarında yapılan arıtma tesisini bütün partililerin gezip sahiplenmesini isteyen Karaosmanoğlu nihayetinde sel felaketine değindi. Karaosmanoğlu, “Geçtiğimiz hafta sel felaketi yaşadık ve Allah’tan iki ölü olmuş. Çünkü E5 Karayolu’nun altından suyun geçişinde Karayolları’nı ikna edemedik. Su E5’in üstüne kadar geliyor ve o noktada tıkanıyor. Biriken su bunlara neden oluyor. Umarız Karayolları da bu vakadan gelen dersi alır” diye konuştu.
 
“Dere üzerine park yaptık. Su bastı”
 
Muhtarlardan ve vatandaşlardan kendisi ve başkanlık ettiği kurumdan kati surette derelerin üstünün kapatılması talebinde bulunmamasını isteyen Karaosmanoğlu, “Beylikbağı Mahallesi’nde derenin üzerine park yaptık ve mahalleyi su bastı. Geçen haftaki şiddetli yağışlarda, eksiklik olan yerlerde sorun ve sıkıntı yaşadık. Çalışması tamamlanan derelerde herhangi bir sorun yaşanmadı” dedi. Sivil toplum örgütleri ve muhtarlar ile uyum içinde çalıştıklarını, geleceğe umutla baktıklarını ve Gebze başta olmak üzere sürekli ileriye gidildiğini öne süren Karaosmanoğlu, “Gebze için canla başla samimiyetle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat