Özdilek

Güncel

Kardeşim Benim Projesi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kardeşim Benim-3 Projesi kapsamında ilimizde bulunan dünya çocuklarını ziyaret etti. 8 ülkeden 63 çocuğun bulunduğu kampa konuk olan Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilerin en çok ilgisini çeken ise kolbastı oynayan Yemenli çocuklar oldu.
KARDEŞİM BENİM-3 PROJESİ
Kardeşim Benim-3 Projesi kapsamında ülkemize gelen çocuklar, Yuvacık’taki tesislerde bir araya geldi. 20-28 Aralık tarihleri arasında ilimizde kalacak olan öğrenciler, bir yandan Türkçe öğrenirken bir yandan da Kocaeli’ni tanıma imkânı bulacaklar. 8 ülkeden 63 çocuğu bir araya getiren projede Türkiye’den bir ekibin yanı sıra Suriye, Lübnan, Filistin, İran, Yemen, Pakistan ve Umman’dan çocuklar yer alıyor.
8 ÜLKEDEN 63 ÇOCUK
Faklı ülkelerden gelen çocuklar Kocaeli’nin eşsiz güzelliklerini tanımanın yanı sıra izci kampı, doğa yürüyüşleri gibi etkinliklere katılıyor. Değişik kültürlerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kampı ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, dünya çocuklarını Kocaeli’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Büyükşehir’in ulaşım hizmetleri sağlamasının yanı sıra 24 saat sağlık hizmeti sunduğu çocuklar da, Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.
KENDİ KÜLTÜRLERİNİ SERGİLEDİLER
Gün içinde çeşitli etkinliklere katılan çocuklar, gece olduğunda ise yakılan ateşlerin etrafında toplanarak hem kendi halk oyunlarını sergiliyor, hem de diğer ülkelerin kültürel değerlerini öğreniyor. Başkan Karaosmanoğlu ile kendisine eşlik eden Başiskele Kaymakamı Selami Aydın da, çocukların gösterisini beğeniyle izledi. Türk ekibinin Karadeniz yöresine özgü halk oyunlarından örnekler sunduğu etkinlikte en çok dikkat çeken ise Yemen ekibi oldu. Yemenli çocuklar, Karadeniz yöresine özgü bir oyun olan kolbastı gösterisiyle herkesi şaşırttı. Kolbastıda büyük bir hüner gösteren Yemenli çocuklar, izleyenlerden uzun süre alkış aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat