Özdilek

Güncel

Kartepe Başkanlarla İstişare Etti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 3. istişare toplantısı önceki akşam Yayla Alabalık 2 Tesisleri'nde gerçekleşti. Sanayicilerin ilgi gösterdiği toplantıda çevreye duyarlı bir sanayileşme ile daha kalkınmış bir Kocaeli ve Kartepe oluşturmak için gece gündüz aralıksız çalıştıklarını belirten başkanlar merak edilen soruları da yanıtladılar.

 

Evsahibi Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve KATSİAD Başkanı Hüseyin Atilla başkanlığında gerçekleşen sanayicilerle istişare toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İhsan Ertuğrul, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, belediye başkan yardımcıları, Kartepeli sanayiciler ve çok sayıda işadamı hazır bulundu.

 

Maşukiye Yayla Alabalık 2 Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda, KATSİAD Başkanı Hüseyin Atilla, “Bizler Katsiad yönetimi olarak tüm bu oluşumlarda sizlerden güç aldık, bundan böylede yine sizler ile birlikte büyüyerek, güçlenerek yolumuza devam etmek arzusundayız. Kartepemiz 100 bine yaklaşan nüfusu 300 civarında üreten işyeri, özel alanlarda eğitim veren kurumları, dağı, gölü, ormanları, mükemmel tabiat dokusu, kültür hazinesi ile Türkiye sınırları içersinde bir çok ilde olmadığı gibi sınırlar dışında da bir çok yerleşim yerinde bulunmayan özelliklere sahiptir. Bizler sizler ile birlikte bu mükemmelliği korumak ve yaşamak çabası içerisindeyiz, önümüzdeki günlerde de şimdi olduğu gibi Katsiad'a destek vermenizi bekliyoruz” dedi.

 

Evsahibi olarak Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, üçüncüsünü gerçekleştirdikleri sanayicilerle buluşmasında, ilçede yapılan yatırımlardan bahsetti. Başkan Karabalık, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütülen yatırımlarla Kartepe'de önemli çalışmalara imza atılmakta. Cengiz Topel Havaalanın'nın sivil havacılığa açılması, Sapanca Yolu İkileme çalışmaları, Arslanbey OSB yollarının yapılması için düğmeye basılması ile pek çok proje tek tek hayata geçiriliyor. Bizlerde sizlerin yatırım konusundaki önerilerinizle çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Ödediğiniz vergiler, sağladığınız istihdamlar ve bundan sonra sağlayacaklarınızla vereceğiniz katkılar için şimdiden teşekkür ederim” dedi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, sanayicilerin yaşadığı zorlukların farkında olduğunu belirterek, “Sanayici olmak gerçekten zor, belediye başkanı olunca bunu daha iyi anladım. Devletle, maliyeyle, işçiyle, sendikayla uğraşmak kolay değil” dedi. Kartepe için büyük projeler ile yola çıktıklarını söyleyen Karaosmanoğlu, sanayicilerden çevreye duyarlı olmaları konusunda destek istedi. Bu kentin hareketli olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Ben bu kente sevdalıyım. Yürüyüş yolları, parkları, kavşakları ve diğer sosyal donatıları ile güzelliklerle donatılmakta. Bu güzellikleri gördükçe seviniyorum” dedi.

 

Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı da, başkanların anlattıkları ile hepimizi heyecanlandırdı diyerek toplantıya katılamayan Vali Topaca'nın selamlarını iletti. Kartepe’ye Devlet Hastanesi ve ulaşımın kolaylaşması için metro konularında sorularına cevap bulan sanayiciler Kartepe’de kent meydanı hakkında da bilgi istedi. Başkan Şükrü Karabalık, kent meydanı ile ilgili olarak sinevizyon gösterisi izletti. Başkan Karabalık’ta 1 yıl içinde 1/1000'lik uygulama imar planları tamamlamayı planlandıktan sonra yasal bir engel çıkmaması durumunda 18 ayda çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi. Başkan Karabalık Bakanlar kurulunda gerekli izni beklediklerini söyleyerek sanayicilerden de destek istedi.. Sinevizyon gösterisi sırasında projenin kendilerini heyecanlandırdığı belirten Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız, bazı tesislerin yapımı konusunda destek sözü verdi ve diğer işadamlarına da örnek oldu. Yıldız, “Okul ve Camii inşaatını ben yaptıracağım. Siz yeterki bana yer gösterin” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat