Özdilek

Güncel

Kartepe Belediyesi Arslanbeylilerle Buluştu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Yapılan ve yapılamayan her konuda halkı bilgilendirerek vatandaşların görüşlerini öğrenmek için önceki akşam Arslanbey'de düzenlenen halk meclisine bölge halkı büyük ilgi gösterdi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, beraberinde Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Mustafa Türk ve Başaran Mahalle Muhtarı Ali Mehmet Öztürk ile Mustafa Tanrıkulu'nun kahvesinde geniş katılımlı bir halk meclisi toplantısı gerçekleştirdi.

 

Her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilen halk meclisi toplantılarını önceki akşam Arslanbey'de devam ettiren Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Geçen 2 yıla yakın sürede ilçe olduğumuzu fark ettirecek hizmetler içinde bulunduk” dedi. Kartepe'de siyasi irade gücünü de halkın verdiği desteği de arkalarına alarak pek çok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Karabalık, Arslanbeylilerle, yerel hizmetlerle alakalı fikir alışverişinde bulundu.

 

Arslanbeyliler başkanların konuşmaları ardından merak ettikleri konularda bilgi istediler. Bölge halkı özellikle dere ıslahları, ışıklandırma konuları, mezarlıkların bakımları, sağlık hizmetleri istihdam konularında sorularına cevap buldular. Başkan Karabalık ve ekibi dere ıslahları ile ilgili çalışmaları anlatırken konu hakkında çalışmanın İSU tarafından yürütüldüğünü ve takipçi olarak çözümün hızlandırılmasında çabalarının olduğunu hatırlattılar. Sedaş'ın ilçede yatırım yaptığına hatırlatan Başkan Karabalık, ek trafoların konması ardından yaza kadar bu kurumla ilgili şikayetlerin ortadan kalkacağına inandığını açıkladı.

 

Sağlık hizmetleri konusunda da aile hekimliğine geçildiğini hatırlatan başkan, Köseköy'deki semt polikliniğinde ameliyat hariç 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti verileceğini kaydetti. Mezarlıklarda bakım çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden başkan, Kartepe'ye Kent Mezarlığı yapılacağını da açıkladı. İlçede bulunan 200 ile 400 m² bir orman arazisi üzerine Kent Mezarlığı adı altında yeni bir mezarlık yerinde morgu, gasilhanesi, şadırvanı, mescidi ve mezarlıklar müdürlüğü idari binası ile foksiyonlu bir oluşum olduğuna dikkat çekti. İlçe halkına yönelik geçmişdan daha iyi istihdam sağlandığını belirten Başkan Karabalık, teleferik konusunda ise bunun siyasi iradeden ziyade yatırımcının karar vermesi ile gerçekleşebileceğini kaydetti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat