Eğitim

Kartepe Çevre Platformundan KYK Yurtlarına Eleştiri.

Kartepe Çevre Platformu adına Beyhan Korkmaz bir açıklama yaparak KYK Yurtlarında son günlerde yaşanılanları eleştirdi.

15 Ekim 2024 Saat: 23:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

Kartepe Çevre Platformundan KYK Yurtlarına Eleştiri.
Kartepe Çevre Platformundan KYK Yurtlarına Eleştiri.

               

Özgen Sarıkaya/Net Ajans-İGFA 

Kartepe Çevre Platformundan KYK Yurtlarına Eleştiri.

Kartepe Çevre Platformu adına Beyhan Korkmaz bir açıklama yaparak KYK Yurtlarında son günlerde yaşanılanları eleştirdi. Korkmaz’ın açıklamasında kısaca şunlara değindi.

AYİKLA PİRİNCİN TASİNI!

Hadi bir taş çıktı salyangoz nasıl çıkar!

Kocaeli de KYK Yurtlarında Barınma Koşulları ve Gıda Kalitesi kaygılarımızı artırdı!

Kocaeli’de yurtlarda salyangoz gibi zararlıların görülmesi ve bir öğrencinin yemekhanede verilen pilavın içindeki taş nedeniyle dişini kırması, yurtlardaki hijyen ve malzeme kalitesi konusundaki ciddi eksiklikleri gözler önüne sermiştir. Yetkililerin rezalete çözümü Yemekhanelere hijyen konusunda kamera takılması ve öğrencilerin yemek yapılan yerin kontrol edebileceğinin söylenmesi olmuştur. Mutfak gibi alanlar yol geçen hanı değildir. İdarenin, Gençlerin haklarını talep etmesi ve protesto etme hakkını engelleme çabası, baskıcı bir yapının kendini göstermesinin tezahürüdür.

Bırakın gençler, kendilerini ifade edebilsin.  Ayrıca ekonomik zorluklar yaşayan ve dar gelirli ailelerin çocukları, kaliteli eğitim alma umuduyla devlet yurtlarında barınmak zorunda kalıyor, hayallerle baba ocağından çıkan çocuklara her zamankinden daha ilgili olunmalıdır. Gençler öğrenim hayatını, adi, kalitesiz gıdalardan tiksinmesi sonucu bırakırsa bunun vebalini kim ödeyecek?  Bu çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda barınma hakkının, yaşanan bu gibi olaylarla tehlikeye girmesi asla kabul edilemez!  

Kartepe Çevre Platformu olarak; Dengeli ve sağlıklı beslenme, genç bireylerin fiziksel ve zihinsel gelişimi için hayati öneme sahiptir diyoruz. Ne yazık ki!  Kocaeli KYK yurtlarında sunulan yemeklerin kalitesiz olması, bu hakkın yeterince sağlanmadığını göstermiştir.

Öğrencilerin barınma ve beslenme koşullarının iyileştirilmesi, devletin ve ilgili kurumların öncelikli sorumlulukları arasında yer aldığını hatırlatmak hepimiz için sarsıcıdır. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanabilmesi için dar gelirli ailelerin çocuklarına sunulan imkanların artırılması ve standartlarının yükseltilmesi şarttır. Aksi halde, bu gençlerin geleceğe dair umutları ve akademik başarıları, maddi olanaksızlıklar ve sağlıksız yaşam koşulları nedeniyle zedelenecektir.

Yetkilileri, yurtlardaki hijyen koşullarını iyileştirmeye ve öğrencilerin dengeli beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kaliteli gıda malzemelerinin temin edilmesine davet ediyoruz. Ayrıca asansör bakımları, olası deprem yangın durumunda, yangın tüpleri, yangın merdivenleri gibi unsurların gözden geçirilmesi gençlere gerekli tatbikatların yaptırılmasını talep ediyoruz! Yurtlarda barınan her öğrencinin hak ettiği sağlıklı ve güvenli yaşam koşullarına kavuşması umudumuzu ebeveynler veliler olarak kaybetmek istemiyoruz! Dedi.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat