Özdilek

Güncel

Kartepe Hipodromu meclisi gerdi

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının 15. ve son birleşimi 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

22 Kasım 2013 Saat: 21:16
Kartepe Hipodromu meclisi gerdi
Kartepe Hipodromu meclisi gerdi

Meclis Başkanı Fahim Kılıç başkanlığında toplanan mecliste yoklamanın ardından gündeme ilave konulara geçildi. Maddelerin oylanmasının öncesinde gündeme ilave madde teklifi gelmeyince bütçe tasarısının kabulünün oylanmasına geçildi.

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

İl Özel İdaresi 2014 mali yılı bütçe tasarısı kapsamında yer alan, gelir bütçesinin ekonomik sınıflandırmadaki birinci düzey toplamları üzerinden her üyenin adı okunmak suretiyle oylanarak kabul edildi. Ayrıntılı Harcama ve Finansman programları üç aylık dönem itibariyle birinci düzey toplamları üzerinden ayrı ayrı her üyenin adı okunmak suretiyle 15 milyon TL olarak kabul edildi.

GELİR BÜTÇESİ 15 MİLYON TL

İl Özel İdaresi 2014 Mali Yılı Gelir bütçesi teklifi toplam 15 milyon TL olarak kabul edildi. İçerikleri ise, Vergi Gelirleri 20 bin TL, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 210 bin TL, diğer gelirler (Faiz gelirleri:500 bin TL, kişi ve kurumlardan alınan paylar 14 milyon 170 bin TL, Para cezaları 50 bin TL, diğer çeşitli gelirler 50 bin TL) 14 milyon 770 bin TL şeklinde görüldü.

‘HİPODROM AİLE FACİALARI DOĞURACAK’

Bütçe kabulünün ardından geçilen dilek temenniler kısmına ise tartışmalar damga vurdu. CHP’li Meclis Üyesi Erdal Baş Kartepe’de inşa edilecek hipodromun aile facialarına neden olabilecek bir kumar merkezi haline geleceğini söyleyerek, “Sigara yasağını olumlu buluyorum. Bence hükümetin en faydalı düzenlemeleri sağlık alanında yapıldı. Saat 10.00’dan sonra alkol satışının yasaklandığı bir ülkede atlar gece bile koşmaya başladı. İnsanlar istedikleri saatte altılı ganyan oynayabiliyor. Bu da aileler arasında büyük sorunlar doğuruyor, doğuracak. Altyapısı hazır olmayan bir hipodrom inşa edilecek. Biz oradan gelecek gelire muhtaç olmamalıydık. İlçemiz meşhur meyveleri ve doğal güzellikleri ile tanıtılacağı yerde hipodrom ile tanıtılacak. Türkiye Eskişehir’e akın ediyor. Gidenlere sorduğumda bizde daha güzeli olan özellikleri sayıyorlar. Derbent daha güzel bir yer olduğu halde tanıtılamıyor” diye konuştu.

‘AT YARIŞLARI DÜNYANIN BİR GERÇEĞİ’

CHP’li Baş’ın açıklamalarına cevap veren Meclis Başkanı Fahim Kılıç ise, “Kartepe’de altılı ganyan bayii açılmayacak, hipodrom açılacak. Kumarın teşvik edilmesi söz konusu değil. At yarışları dünyanın bir gerçeği. Hipodrom Kartepe’nin gelişimine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. Kılıç’ın ardından söz alan CHP’li Mehmet Kaçar da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, ülkede öğretmenlerin zor şartlarda yaşadığını ve çoğunun ek iş yapmak zorunda olduğunu belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

‘İL GENEL’DEN SONRA NE OLACAK?’

Kaçar’ın ardından söz alan bir diğer CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Uzun ise İl Genel Meclisi’nin kapatılmasının ardından ilde yatırımların nasıl kontrol edeceğini sorarak konuyla ilgili bilgilendirme yapılmasını istedi. “Kocaeli örneğini 29 ilde satıyorsunuz. Kocaeli’de ne yapıldı? Bundan sonra eğitime, sağlığa nasıl paralar ayrılacak, yatırımları hangi meclis kabul edecek?” diye soran Uzun, “İldeki yatırımları Büyükşehir Meclisi mi denetleyecek, yoksa Valilik mi? Bire bir görüşmelerimizden sizin de bu konuda hiçbir şey bilmediğinizi anlıyorum. 2014 yılı zaten yatırım açısından kayıp bir yıl oldu. Bu yatırımları hangi meclisin kontrol edeceğini öğrenmek istiyorum” dedi.

‘ÖĞRETMENLERİN DURUMU GAYET İYİ’

CHP’li meclis üyelerinin açıklamalarına AK Parti sıralarından ilk cevap ise Meclis Üyesi Hüseyin Yazıcı tarafından verildi. Hipodrom’un ilçeye canlılık getireceğini söyleyen Yazıcı, “Atlar o bölgede yetiştiriliyor, İstanbul’a yarışa gönderiliyordu. ‘Burada bir hipodrom yapılsın’ denildi. Kumar olarak bakmayın” dedi. Öğretmenlerin durumu hakkındaki görüşlere de cevap veren Yazıcı, “Öğretmenler 2 bin liradan aşağı maaş almıyor. Sizin söylediğiniz gibi kötü durumda yaşamıyorlar. Ek işe ihtiyaçları da yok, durumları gayet iyi.  Binlerce öğretmen sırada bekliyor, sizin söylediğiniz gibi bir durumları olsa bu kadar talep olmaz. 800 TL asgari ücretle yaşayan o kadar insan var. Ajitasyon yapıyorsunuz. Burada basına şov yapıyorsunuz. O kadar konuşuyorsunuz, cevap vermiyoruz ama ayıp ediyorsunuz” diye konuştu.

‘YALAN BEYANLARDA BULUNMAYIN’

Meclis üyesi Yazıcı’nın ardından CHP’li meclis üyelerine bir cevap da AK Parti Grup Başkanvekili Celal Özkaraaslan’dan geldi. İl Genel Meclisi’nin kapanmasının ardından hangi işi hangi kurumun üstleneceğinin kanunlar tarafından belirlendiğini açıklayan Özkaraaslan, “İlde yatırımlar devam ediyor. Sizin dediğiniz gibi kayıp bir yıl yaşanmadı. Sağlık yatırımlarımız devam ediyor, bunları denetleyecek kurumlarda belli. Yalan beyanlarda bulunmayın. Eğer halk yatırım yapılmadığını düşünüyorsa sandık başına gittiğinde cevabını verir. Herkes kararını sandıkta verecek” dedi.

BAŞKAN KILIÇ’LA

CHP’Lİ KAÇAR TARTIŞTI

Özkaraaslan’ın konuşmasının ardından kendisine cevap hakkı doğduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Kaçar yeniden söz almak istedi. Meclis Başkanı Fahim Kılıç ise herhangi bir söz hakkının doğmadığını söyleyerek Kaçar’a söz hakkı vermedi. Söz hakkı vermeme yetkisi de bulunduğunu ifade eden Meclis Başkanı Kılıç birleşimi sonlandırdı. Meclisin bir sonraki oturumu 2 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 

XX

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat