Özdilek

Güncel

Kartepe Muhtarlar’da Türker yeniden başkan

Kartepe Muhtarlar Derneği’nin iki adaylı geçmesi beklenen kongresinde Vehbi Gündüz’ün adaylıktan çekilmesinin ardından mevcut Başkan Hüseyin Türker, derneğin yeniden başkanı seçildi.

31 Ocak 2015 Saat: 17:48
Kartepe Muhtarlar’da Türker yeniden başkan
Kartepe Muhtarlar’da Türker yeniden başkan

Kartepe Muhtarlar Derneği 3. Olağan Kongresi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan, Çepni Mahalle Muhtarı Hüseyin Türker ve ikinci aday olan Suadiye Muhtarı Vehbi Gündüz’ün listeleri yarışacaktı ancak Vehbi Güzdüz, adaylıktan çekildi; Türker, yeniden başkan seçildi. Kongrede divan başkanlığını Ahmet Özkılıç yaparken katip üyeliklerini Neslihan Selim ve Musa Mut yaptı. Kongreye Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar da katıldı.

 

ESKİ MUHTAR TARTIŞMASI
Kartepe’de 32 muhtarın olmasına rağmen eski muhtarlarında üye olmasından dolayı oy kullanacak üye sayısının 75’e çıkması, kısa süreli gerginlik yarattı. Kongrede, Ketenciler eski Muhtarı İrfan Temel “Ben muhtar olarak seçilmediğim halde hala nasıl dernek üyesi olabiliyorum? Benim üyeliğimin düşürülmesi gerek. Muhtar olmayan birinin oy kullanması çok saçma” dedi. Kısa süren tartışmanın ardından eski muhtarların oy kullanma hakkının olup olmamasına ilişkin oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucunda eski muhtarların da oy kullanmasına karar verildi.

 

EN ÖNEMLİ YARDIMCI
Kongrede mevcut başkan Hüseyin Türker’in selamlama konuşmasını yapmasının ardından konuşma yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Demokrasi aileden başlar. Demokrasinin gelişmesi için bizler görevlendirilmiş, vatandaş tarafından seçilmiş insanlarız. Demokrasiyi en iyi şekilde yaşatmak ve örnek olmak için çalışmalıyız. Ortak akıl ile mahallelerde demokrasiyi siz yürütüyorsunuz. Belediye bakanı olarak muhtarlarımızı çok önemsiyorum. Birlikte yönetim modeli ile muhtarlarımızla istişare ettik. Sizler bizim en önemli takım oyuncularımız yardımcılarımızsınız. Kartepe’mize hizmet eden ve zamanında hizmet etmiş arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kongremizin Kartepe’ye hayırlı olmasını diliyorum ve seçilecek olan arkadaşa başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

GÜNDÜZGÜNDÜZ SALONU TERK ETTİ

Kongrede yaptığı konuşmada eski muhtarların oy kullanmasını eleştiren Vehbi Gündüz, “Muhtarlar Derneği buradaki 32 muhtara güç verecek, çeşitli kurumlarda muhtarları temsil edecek bir dernek olmalı. Aslında muhtarları temsil edecek bir dernek olması dolayısıyla görev yapan arkadaşların seçmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Eski muhtarların oy kullanmadaki ısrarını anlamış değilim. Ben eski muhtarlardan biz başkasının hakkına gasp etmiyoruz. ‘Biz misafiriz, oy kullanmayacağız’ demelerini beklerdim. Protesto etmek amaçlı bana katılan arkadaşları dışarı davet ediyorum” dedi. Gündüz’ün konuşmasının ardından bir grup muhtar dışarı çıktı. Gündüz kongrenin usulsüz olduğunu belirterek adaylıktan çekildi ve dava açacaklarını söyledi.

 


Hüseyin Türker'in yönetimi: Hüseyin Türker, İrfan Erçelik, Neslihan Serim, Ferudun Kolaylı, Musa Mut.
Denetim kurulu üyeleri: Ahmet Özkılıç, Sedat Topal, Ahmet Şafak.
Üst kurul delegeleri: Mecit Külüğ, İrfan Yiğit, Ahmet Özkılıç, Hüseyin Türker, Musa Mut.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat