Özdilek

Güncel

Kartepe Yeşilleniyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kartepe Belediyesi ilçenin yeşil doğa örtüsünü güçlendirmek amacıyla devam ettirdiği ağaçlandırma çalışmalarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde sürdürüyor. İlçe genelinde 3 farklı ekip ile yürütülen ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde bu ay içinde 30 bin fidanın dikimi gerçekleştirildi.

 

Kartepe İlçesi'nde yeşil seferberliği kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmaları Aralık ayında hız kazandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe genelinde Kartepe Belediyesi'nin gösterdiği alanlara bitki takviyesi yaptı. Eşme Sahil, D-100 çevresi, Uzuntarla Yeşiltepe Mahallesi, Uzunçiftlik Cumhuriyet Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi, Köseköy İstasyon Mahallesi ve Gaziler Mahallesi çevresinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilçenin daha da yeşillenmesini sağlanmakta.

 

İlçenin yeşil bitki örtüsünün artırılması yönünde yapılan ağaçlandırma çalışmalarında himayala selvisi, gold raider, toros sediri, mavi selvi, fıstık çamı ve çınar kullanıldı. Gelecek nesillere daha yeşil ve temiz havaya sahip Kartepe bırakma düşüncesiyle yapılan çalışmalar kapsamında bu ay 30 bin fidanın dikimi gerçekleştirildi. Çalışmalarda yollar, parklar ve mezarlıklar ağaçlandırılmakta.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat