Özdilek

Güncel

Kartepe'de kaçak yapılar yıktırılıyor

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri Maşukiye Mahallesi Sapanca Yolu Caddesi No:594 adresinde SEKA Kampı kavşak yoluna yakın olan ruhsatsız iş yerini yıktı.

27 Aralık 2017 Saat: 08:10
Kartepede kaçak yapılar yıktırılıyor
Kartepe'de kaçak yapılar yıktırılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit-Sapanca duble yol çalışması sırasında kamulaştırılan yerlerdeki yapıların yıkımı yapılırken, kamulaştırılmayan yerler için Kartepe Belediyesi ekipleri devreye girdi. Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol ekipleri karayoluna çekme mesafesinden çok yakın ve SEKA kampı kavşak koluna yakın olan ruhsatsız işyerini yıktı.

K açak yapılara izin yok

Maşukiye Mahallesi Sapanca Yolu Caddesi No:594 adresinde bulunan Mehmet Tanta’ya ait işyerinin önüne park eden araçların ulaşımı tehlikeye düşürdüğü ve ruhsatsız olduğunu tespit eden ekipler, yasal mevzuat uyarınca gereken bildirimi yapması sonrasında hiçbir bedel ödemeksizin yıkımı gerçekleştirildi.      

Denetimler devam ediyor  

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in sağlıklı ve planlı kentleşme vizyonu ile yasalar çerçevesinde kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirten Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, “Kartepe ilçemiz her geçen gün gelişmektedir. Duble yol çalışması sırasında belediye ekipleri olarak denetimlerimizi yaptığımız SEKA kampı kavşak koluna yakın işyerinin ruhsatsız olduğunu tespit ettik. Gereken yasal mevzuat uyarınca işyerinin yıkımı yapıldı. İlçede kaçak yapılaşmanın önünü kesmek, vatandaşların mağdur duruma düşmelerini engellemek ve yapı ruhsatına uygun kentsel yapılaşmanın sağlanması hedefiyle çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat