Özdilek

Güncel

Kartepe'den Badmintona İlgi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Doğa yapısı ile yaz ve kış sporlarının pek çoğuna imkan tanıyan Kartepe İlçesi'nde Kartepe Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdrülüğü ilçe gençlerine farklı bir spor dalı olarak badmintona da yönlendiriyor. İlçede hızla yaygınlaşan badmintona olan ilgi yetkilileri de mutlu ediyor.

 

Badminton, kolayca öğrenilebilen, erkek ve kadın, 7'den 77'ye bütün yaş gruplarının yapabildiği ender spor dallarından biri. Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalı. Yeni nesil gençlerinde ilgisini çeken badmintona Kartepe'de de ilgi her geçen gün artıyor. İlçede farklı spor dallarının yapılmasını sağlayarak Kartepe'de sporu yaygınlaştırma düşüncesindeki Kartepe Belediyesi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bu yönde ki çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdürüyor.

 

Badminton spor dalı ile ilgili çalışmalar Kartepe İlçesi'nde Acısu Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu'nda yürütülmekte. Bu spora ilgisi olan tüm okul öğrencilerina açık olan çalışmalar kapsamında 25 öğrencinin katılımı ile hafta sonları 2 saatlik bir çalışma ile badminton öğreniyor. Badminton sporuna ilgi gösteren gençler Kartepe Belediyesi'nin Spor Birim Sorumlusu Hacı Ağdaş ile 353 38 69 nolu tefonundan bilgi alabilecekler.

 

Badminton sporunu Kartepeli gençlere sevdirmek ve oluşturulacak takımlarla müsabakalarda mücadelede bulunmak istediklerini belirten Kartepe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, “Yeni spor dallarını ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yaygınlaştırmak için Kartepe Belediyesi ile ortak bir çalışma içindeyiz. Öncelikle bu sporu çocuklarımıza sevdirip müsabakalara katılmalarını sağlayacağız. Bu spor dalına gösterilen ilgi bizleri de heyecanlandırıyor. İleride takım sayılarını artırarak kendi ligimizi de oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat