Özdilek

Spor

KARTEPELİ ÇOCUKLAR GOLFLE TANIŞTI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Doğal yapısıyla pek çok spor branşını yapmaya elverişli arazi yapısına sahip Kartepe'de, Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulu öğrencileri golf sporu branşında da eğitim almaya başladılar. Katepe Ketence Köyü'ndeki Kartepe Golf Clup'ünde golf sporu ile ilk kez tanışan Kartepeli minikler, özellikle yayın organlarında imranerek görüp tanıdıkları bu branşı yapabilmenin mutluluğu içinde golf sopaları ile topa vurmaya başladılar.

 

Kartepe İlçesi sınırları içinde bulunan Ketenciler Köyü'ndeki, Kartepe Golf Kulübü kapılarını Kartepeli çocuklara açtı. Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları kapsamında bu yıl ilk kez açılan golf sporu branşında 15 Kartepeli minik eğitim almaya başladı. Katepeli miniklere golf antrenörü Ramazan Çolak nezaretinde verilen eğitimin ilk gününde miniklere golf malzemelerini tanıtması ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

 

Uygulamalı gerçekleşen derslerin ikincisinde minik golfçülere sırasıyla Golf Sopası (Culb)   tutuşu, vücut pozisyonu, vuruş aşamaları gösterildi. Golf sopaları ile topa vurmaya başlayan miniklerin heyecanı gözlerden kaçmazken yanlış yapan sporcuların yanlışlarını düzelterek doğru bir şekilde vuruş yapmaları sağlandı. Ders aralarında ikramları alan yeni golfçiler güzel havanın etkisiyle bu sporu yapabilmenin mutluluğunu eğitmenleri ile paylaştılar.

 

Hafta sonları iki gün süreyle golf eğitimi alacak Kartepeli minikler, yeteneklerini geliştirip turnuvalarda boy göstermeyi hedefliyorlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat