Özdilek

Güncel

KASİAD GÜNGÖR’Ü AĞIRLADI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

KASİAD, alanlarında başarıya ulaşmış ve vizyon sahibi kişileri üyeleriyle buluşturuyor. Elde edilen başarının sırrını, bilgi ve tecrübelerinin paylaşılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Bir Başarı Hikâyesi’ programlarının bu seferki konuğu Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör oldu.

Yaptığı organizasyon, tanıtım, konferans ve etkinliklerle Kocaali’de ki iş adamlarının pusulası haline gelen KASİAD, girişimcilere yön göstermeye devam ediyor. Her ay düzenlemiş olduğu “Bir Başarı Hikâyesi” konferans dizisinin bu ayki konuğu Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör oldu.

“GENÇKEN DOST EDİNİN”

Programda iş hayatına yönelik birçok anısına değinen İbrahim Güngör, insanların özellikle ticari hayatlarında, kimseye bağlı kalmadan kendi kararlarını kendileri vermeleri gerektiğini, bu kararları da verirken de her şeyden bağımsız ve objektif olmaları gerektiğini ortaya koydu. Güngör sözlerine şu şekilde devam etti; “Doğru olacaksınız. Doğru olurken sadece kendi başınıza gelen olaylardan ders çıkarmakla değil, çevrenizdekilerin yaşadıklarınızdan da ders çıkarmasını bileceksiniz. Hiçbir zaman ben bilirim edasında olmayacaksınız. Çünkü ben bilirim havası insan ilişkilerini yok eder. Bundan dolayı özellikle genç yaşlarda dost edinin. Ama şunu da bilin ki dost dediğin iyi zamanda yanında olmak değil, kötü zamanda yanında olabilmektir. Sizlerde dostluklarınızı bu şekilde yürütünüz.”

“KISKANMAYIN”

Yıllık 1,5 milyar dolarlık cirosuyla ilk 500 şirket arasında yer alan Sarkuysan’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten İbrahim Güngör, ticari başarılarının yanında edebi alanda da başarılı bir kimliğe sahip. Yazdığı şiir kitabından, okuduğu eserlerle programa renk katan Güngör, araştırmanın, incelemenin, bilgi öğrenmenin çok önemli şeyler olduğunu ancak bilginin her şeyden üstün olmadığını belirtti. Güngör sözlerine şöyle devam etti; “Bilgiye inanç, bilgiyi savunmaya iter, savunma ise başarıyı getirmez. Savunma mevcudu muhafaza olgusunu getirir. Dolayısıyla başarı aramayanlar, bilgiye değer vermeli ama bunun yanında ise bu bilgi kullanmalıdırlar. Bilginin üstünlüğü ve savunmasıyla değil, bilgiyi kullanarak başarı elde edilir. Birde sakın kıskanç olmayın. Gıpta etmek güzeldir. İnsan başarıları arzu eder ama başkalarının başarısını özenerek, onların başarısında gözü olan değil, ‘onun kadar belki ondan daha fazla bende başarılı olabilirim’ deyip kendimize görev vermeli ve o görev içerisinde yer almalıyız.”

“DİREKSİYONUN BAŞINA SİZ GEÇİN”

Dinleyiciler arasında yer alan üniversite öğrencisinin “Siz 20’li yaşlarda kendi kararlarınızı nasıl uyguluyordunuz?” sorusu üzerine Güngör; “Bizim ülkemizde bir söz vardır; ‘Şoförün işine karışılmaz, kavga edilmez’ diye. Bende bundan yola çıkarak direksiyonun başında başka biri oturuyorsa onun kararlarına saygı duyacaksın. Yoksa kaza olur ve herkes o kazadan yara alır. Ama sen kendi kararlarını uygulamak istiyorsan o zaman ilk durakta ineceksin ve kendin bir direksiyonun başına geçeceksin. Bundan dolayı da şunu söyleyebilirim ki çevrenizdeki büyüklere sayın sevin değer verin.”

Programın sonunda KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yavuz, Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör’e plaket takdim ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat