Özdilek

Güncel

Kaşkaldere Şekilleniyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Körfez ve Derince ilçeleri sınırında kuzey-güney ekseninde uzanan Kaşkaldere dinlence ve eğlence alanı kendini göstermeye başladı. 3 etap halinde yürütülen çalışmalar yüzde 75 oranında tamamlandı. Vadi boyunca tesviyesi yapılan boş alanlarda yeşillendirme çalışmaları yapılarak spor ve oyun alanları oluşturuldu.

 

KAPSAMLI BİR REKREASYON PROJESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı Kaşkaldere’deki çalışmaları inceledi. Genel Sekreter Yazıcı’ya Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şendoğan ve Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman eşlik etti. Genel Sekreter Yazıcı, Kaşkaldere’nin Derince ve Körfez halkının vazgeçilmez mekanlarından biri olacak kapsamlı bir rekreasyon projesi olduğunu söyledi.

 

İÇİNDE YOK, YOK

Kaskaldere rekreasyon alanı içerisinde 6 adet çocuk oyun parkı, 7 adet fitness alanı, 1 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 1 adet de futbol sahası yer alıyor. Alan içerisinde ayrıca yürüyüş parkurları, oturma grupları ve kamelyalar yer alacak. Yürüyüş yolu yaklaşık 4 kilometrelik vadi boyunca uzanarak vatandaşların uzun yürüyüşler yapmalarına imkân sağlayacak.

 

DÖRT BİN AĞAÇ

48 bin metrekare alana sahip olan Kaşkaldere’ye 4 bin adet iğneli ve yapraklı ağaç dikildi. Proje tamamlandığında Kaşkaldere adeta bir vaha görünümünde olacak.

 

CAZİBE MEKÂNI OLACAK

Öte yandan Körfez Tütünçiftlik sahiliyle Derince 60 Evler sahili de proje kapsamında birleştirilecek. Kumsala dönüştürülecek sahille Kaşkaldere, deniziyle, doğasıyla ve sosyal donatı alanlarıyla tam bir cazibe mekânı olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat