Sabah erken saatlerinde yola çıkan KBFT Üyeleri ilk olarak çok az kişinin gitmeyi ve çıkmayı başardığı İstanbul Beyazıt Yangın Kulesine çıktılar.
KBFT İstanbul Tarihi yarımadayı fotoğrafladılar
Sabah erken saatlerinde yola çıkan KBFT Üyeleri ilk olarak çok az kişinin gitmeyi ve çıkmayı başardığı İstanbul Beyazıt Yangın Kulesine çıktılar.
İstanbul Üniversitesi sınırları içinde bulunan bu kuleye çıkmak için yapılan yazışmalar sonucu gerekli izinler alınarak kuleye tırmanış başladı
Kuleye zorlukla çıkan gurup gördüğü eşsiz manzara karşısında bütün yorgunluğunu unuttu.360 derece istanbul fotoğrafları ceken gurup daha sonra ,kendilerini ödüllendirmek için meşhur Şehzadebaşı Çikolatacısında mola verdi ve dinlendi.
daha sonra,Mimar Sinan’ın en büyük eserlerinden biri olan Süleymaniye camisine gitti.Cami içinde gömülü bulunan Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın mezarlarını ziyaret ederek cami içinde ve avlusunda bol bol fotoğraf çektiler.
Güzergah üzerinde şehzadebaşı sinemaları ve çocukluk anıları ile geçilen yoldan Şehzadebaşı cami ziyaret edildi.
Şehzadebaşı Camisi Tarihçesi:
Şehzade Camii (Şehzade Mehmet Camii ya da Şehzadebaşı Camii olarak da bilinir), İstanbul‘un Fatih ilçesinde yer alan ve Mimar Sinan tarafından yapılan cami. I. Süleyman tarafından Saruhan Sancak Beyi iken 1543’te 22 yaşında ölen oğlu Mehmed adına yaptırılmıştır. Camiyi 1543-1548 yılları arasında Mimar Sinan’a yaptırttı. Mimar Sinan’ın çıraklık eserimdir dediği camidir.
18,42 metrelik kubbesi 4 büyük yarım kubbeye yaslanır. Şadırvan avlusu 12 sütunda 16 kubbelidir. İkişer şerefeli çift minaresi vardır. İmaret ve medrese, tabhane, türbeler cami bahçesinde ve arka sokaktadır.
Şehzade türbesinin içi rengarenk çinilerle doludur. Ortadaki sandukada Şehzade Mehmed, sağında Şehzade Cihangir yatar, solunda Hümaşah Sultan. Şehzade türbesinin sol tarafında Rüstem Paşa‘nın türbesi bulunur. Diğer şehzade türbeleri Vefa tarafındadır. Dış avluda Destari Mustafa Paşa‘nın türbesi vardır.
Cami avlusunda bulunan ilginç mezar taşları bir proje olarak çalışıldı.
Yürüyüşe devam eden grup. Horhorda bulunan Antikacılar çarşını gezdi.İlginç objelerle tanışan gurup üyeleri, günümüze kadar gelebilmiş bu nadide eserler karşısında hayretlerini gizleyemediler. Gezi sonrası Siirt Pazarı diğer adıyla Kadınlar pazarını gezen KBFT üyeleri, Burada Meşhur Siirt işi Büryan yiyerek kendilerine ziyafet çektiler. Yemek sonu Zeyrek-Küçükpazar Sabah erken saatlerinde yola çıkan KBFT Üyeleri ilk olarak çok az kişinin gitmeyi ve çıkmayı başardığı İstanbul Beyazıt Yangın Kulesine çıktılar.
Efa turu yapılarak Kentsel dönüşüme giren ancak başarısız bir kentsel dönüşüm projesi ile karşılaştılar. Evlerin bir bölümü yok olmuş ve sonra projeden vazgeçilmiş. Halkın perişan ve çaresiz durumu geziye katılanları hayli üzdü. Bu görüntüler objektiflere yansıdı.
Yorulan gurup daha sonra çok güzel bir cafe de hem istanbul fotoğrafları çekti hem de dinlenme imkanı buldu.
Yollarına Küçükpazar-Tahtakale-Mısır çarşısı -Eminönü güzergahı ile devam eden gurup ,Kendilerini bekleyen Özel araçları ile İzmit’e çok mutlu bir şekilde döndüler