Özdilek

Siyaset

Kent Bayramlaşması AKP Bayramlaşmasına Döndü

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Bu Yıl 13.sü  kutlanan Kent Bayramlaşması STK ve muhalefet partilerinin katılmayışı, Geleneksel Kent bayramlaşmasını adeta AKP Bayramlaşmasına dönüştü. Muhalefet Partilerinden sadece CHP ni kısa süreli katılması dikkatlerden kaçmadı.

 

 

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli  Kocaeli Gönüllü Teşekküller ve Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile geleneksel olarak düzenlenen 13. kent bayramlaşması Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Birlik ve beraberliğin pekiştirildiği bayramlaşmada her görüşten her siyasi partiden mensup isimler, bayramın ilk günü birbirleriyle kucaklaşırken sel felaketiyle yıkılan Pakistan’a yardım vurgusu öne çıktı.

 

13. KEZ DÜZENLENDİ

Bayramlaşmaya Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Tahir Büyükakın, Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ercan Yazıcı, , belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

Bakan Ergün Pakistan Yardımlarını Artırılmasını İstedi

Bayramlaşması’nda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, tüm Kocaelililerin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederken bu mübarek günlerde Pakistan’daki çığlığa sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. Pakistan’da 20 milyon insanın çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Bakan Ergün, yardımların artırılması gerektiğini ifade etti.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, bayramın barış, kardeşlik, kalkınma getirmesi dileğinde bulundu. Pakistan’da geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Bayram paylaşmaktır. Asrın sel felaketiyle karşı karşıya olan Pakistanlı kardeşlerimize yardım elini uzatmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

HATIRA FOTOĞRAFI

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise bayramın paylaşmak demek olduğunu dile getirirken Pakistan’a yardım edilmesi gerektiğini belirtti. Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Ufuk Yaşar da Pakistan’a yardım eli uzatılmasını istedi. Bol sohbetlerin edildiği, samimi görüntülerin oluştuğu 13. Kent Bayramlaşması programı, her yıl olduğu gibi hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

2000 KİŞİLİK İKRAM YAPILDI

Öte yandan müzik dinletisi ile başlayan törende hoş geldin ikramı olarak çikolata ve kolonya sunuldu. Bayramlaşmanın ardından 2000 kişilik etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve pişmaniye ikramı yapıldı. İkramlar öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gerçekleştireceği Türk Halk Oyunları Gösterisi sundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat