Özdilek

Güncel

Kentin Özlediği Yürüyüşü TMMOB Üyeleri Yaptı…

MMOB Yasası‘nda değişiklik öneren ‘Yapı Denetimi Torba Yasası‘na karşı gelen TMMOB üyeleri, Belediye İş Hanı önünde bir araya gelerek büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi.

5 Ocak 2013 Saat: 19:29
Kentin Özlediği Yürüyüşü TMMOB Üyeleri Yaptı…
Kentin Özlediği Yürüyüşü TMMOB Üyeleri Yaptı…

MMOB Yasası‘nda değişiklik öneren ‘Yapı Denetimi Torba Yasası‘na` karşı gelen TMMOB üyeleri, Belediye İş Hanı  önünde bir araya gelerek büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi. Uzun bir süredir Yürüyüş Yolu güzergahında yürüyüşlere izin vermeyen vali Ercan Topaca, TMMOB`a izin verdi. Böylece uzun bir zamandan sonra ilk kez Yürüyüş Yolu`nda polis şiddeti, biber gazı ve tazyikli su olmadan olaysız bir yürüyüş gerçekleşti.Özlenen  yürüyüş  tansiyonun düşmesi ve kentteki  normaleşmeye dikkat çekildi.

CHP`DEN DESTEK

Baretlerini takarak ellerine aldıkları meşalelerle yürüyen TMMOB üyeleri, ‘Denizlerimiz, kıyılarımız, meralarımız, ormanlarımız, kentimiz, köylerimiz, doğamız, ülkemiz, mesleğimiz ve örgütümüz için mücadele meşalesini yakıyoruz` yazılı pankartı taşıdı. Merkez Bankası önünden Sabri Yalım Parkı`na kadar gerçekleşen yürüyüşe; CHP`li milletvekili Haydar Akar, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, il başkanı Yalçın Kuşkan, İzmit ilçe başkanı Selman Yıldırım, meclis üyeleri Fahri Örengül ve İsmet Kanık da destek verdi.

         Ayrıca; Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, KYÖD Başkanı Haşmet Belen, Kocaeli Tabip Odası Başkanı Kemal Keşmer, STK temsilcileri ve öğrenciler de TMMOB üyelerine büyük destek verdi. Sabri Yalım Parkı`nda grup adına basın açıklamasını TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nedim Kara yaptı. Kara, TMMOB``un iktidarın hedef tahtası haline geldiğini belirterek, “AKP'nin ‘ustalık dönemi` adımlarının önünde bir engel oldukları için tasfiye edilmek istendik. TMMOB tarihindeki saldırıların en büyüğünü yaşıyor” dedi. Uzun süredir Yürüyüş Yolu'nda yapılan eylemlerdeki gerilim, polis müdahalesi ve tatsızlıklar nedeniyle olayın eksik olmadığı yürüyüşler, dün yerini özlenen; “Böyle olması gerekir” dedirten görüntüye bıraktı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'(TMMOB) öncülüğünde düzenlenen, hükümetin TMMOB yasası ile ilgili ciddi değişiklikleri içeren yasa hazırlığına karşı çıkan talebi dile getiren yürüyüş, hiçbir engel ve müdahale olmaksızın gerçekleşti.

 “TORBALARA SIĞDIRAMAZSINIZ”

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nedim Kara, yürüyüş sonunda basın açıklamasını okudu. Kara, TMMOB'nin tarihindeki saldırıların en büyüğünü yaşadığını belirtti, “Saldırının son hamlesi olarak, örgüt yapımızın değiştirilmesi yönünde bir yasal müdahale tezgahlandı. Torba yasa hazırlandı” dedi. Kara, hazırlanan Yapı Denetimi Hakkında Kanun taslağının içinde pek çok müdahalenin bulunduğunu dile getirdi, “Üyelerimizin ve halkımızın desteğiyle bu mücadeleyi daha da büyüteceğiz. Geleceğimizi torbalara sığdıramazsınız. Mesleğimize, odalarımıza ve TMMOB'ne sahip çıkacağız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat