Özdilek

Güncel

KESK SOKAĞA İNDİ

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği bu hafta taleplerinin karşılanmadığını öne sürerek bir günlük grev kararı alan KESK üyeleri alanlardaydı.

19 Aralık 2013 Saat: 16:15
KESK SOKAĞA İNDİ
KESK SOKAĞA İNDİ

Bir günlük greve çıkan KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri Merkez Bankası önünde toplanarak Sabri Yalım Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe BES Şube Başkanı Akın Şişman, Tümbel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, SES Şube Başkanı Murat Harata’nın yanı sıra KESK’e bağlı sendika üyeleri de destek verdi. 


HER TAŞIN ALTINDA KOKUŞMUŞLUK ÇIKIYOR
Son yapılan operasyonlara da göndermelerde bulunan eylemci grup içerisinden 4,5 Milyon Dolar çıkan ayakkabı kutularını Halk Bankası önüne bırakarak tepkisini gösterdi. Yürüyüş yolu üzerinden sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı’na yürüyen KESK’liler burada basın açıklamasında bulundu. KESK adına açıklamada bulunan BES Şube Başkanı Akın Şişman, “Bugün iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP’nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldikBu düzende hangi taş kalksa altından yolsuzluk, kokuşmuşluk çıkıyorAKP dilediği gibi kaynakları topluyor, kullanıyor ve dağıtıyor. Kaynakları barış için değil, savaş için harcanıyor.  KESK olarak tüm kamu çalışanlarının kendi işkollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi. 


ADALETLİ BÜTÇE İSTİYORUZ
Konuşmasına devam eden Akın Şişman, “Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini istiyoruz. Sendikal özgürlüklerimizi geri verin. Kaynakları faiz olarak sermayeye aktaran değil herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti üreten bir bütçe istiyoruz. Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanların iş ve ücret güvencesinin sağlandığı, gelir dağılımında adaleti sağlayan bir bütçe istiyoruz. Bu hakkı gasp eden satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz. Aileleri ile birlikte 15 milyonu aşkın kamu emekçisinin, emeklinin taleplerini yok sayan, emekçilerin alın teriyle kazanılmış hakları çöpe atan, yoksulluğu dayatan satış sözleşmesini tanımıyoruz” şeklinde konuştu. 


GERi ÇEKİN
Komik ücret artışlarıyla, vergi adaletsizliğini körükleyen dayatmalarıyla, emeğe kapattıkları kapılar ardında kurulan bu oyunu bozacağız” diyerek sözlerini devam ettiren Akın Şişman, bütçeden ve gelirden emeğin hak ettiği payı ve itibarı alana dek seslerini duyurmaya devam edeceklerini aktardı. Şişman, “Emekten ve halktan yana bütçeden haklarımız için insanca yaşam, güvenli bir gelecek için çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakabilmek için bu ülkenin eğitiminden sağlığa, adaletinden ulaşımına kamu hizmeti üretenleri olarak AKP hükümetini uyarıyoruz. Kurduğunuz karanlığın parçası olmayacak, savaşın, rantın, sömürünün, gericiliğin bütçesini kabul etmeyeceğiz. Emeğin, halkın olmayan bu bütçeyi derhal geri çekin” şeklinde konuştu. 

 
 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat