Özdilek

Siyaset

KILIÇDAROĞLU 25 BİN KİŞİ TOPLADI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli'de onbinlerce vatandaş tarafından karşılandı. Perşembe meydanı tamamen doldu.  Kılıçdaroğlu, “Haramilerin hakimiyetini yıkmak için geldim” diye konuşmasına başladı. 30 bine yakın Kocaelilinin katılım gösterdiği mitinde, Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi.

 

 

           - Kocaeli bir zamanlar Sosyaldemokratların kalesiydi bu kenti tekrar sol ve sosyaldemokratların, emeğin kalesi yapacağız.
           - Recep bey diyor ki Bunların Anayasada değişen maddeleri bilmiyorlar. Şimdi ben buradan Recep Bey'e sesleniyorum. Adam gibi adamsan çık karşıma istediğin TV’de Referandum ve maddelerini tartışalım. Recep bey boy tartışmasına girdi. Bir boy tartışması çıkartıp hala o tartışmayı devam ettiriyor. Ya kardeşim bana ne senin boyundan, bosundan. İlle boy ölçünü istiyorsan gel Kocaeli'ye icra dosyalarıyla senin boyunu ölçeyim gör ne kadar boyun uzunmuş.

             -İZGAZ ‘da çalışanların işten atılması emekçilere yapılan zulümdür. İktidara geldiğimizde bunun hesabını soracağız.

               - Altın musluklu villalarda oturanlar halkın derdini anlamazlar.

 

     SERPECEK SUYUMUZ YOK AMA SEVGİMİZ VAR

 

             AKP'nin miting alanlarında vatandaşları sıcaktan korumak için kurduğu gülsüyü fıskiyeleri yaptığını ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bizde yok bunun yerine size yüreğimdeki serinliği ve insan sevgisini getirdim." dedi.
             Kemal Kılıçdaroğlu, referandum günü mührün vatandaşta olduğunu söyleyerek, "Hayır verirseniz bu kardeşiniz de size hizmet vermeye söz veriyor. Biz siyasete girerken söz verdik. Halka yalan söylemeyeceğiz, kul hakkını yemeyeceğiz. Kul hakkını soracağız. Halkın iktidarını kurduğumuzda mutlu bir Türkiye kuracağız. Herkese iş-aş temel felsefemiz olacak. Yeter ki siz destek verin. Destek verin Recep bey’in haramilerini yıkalım, halkın yani sizin iktidarlığınızı kuralım" dedi.

 

TELEVİZYONDA HALKIN KARŞISINA ÇIKIP TARTIŞALIM


           Miting alanında sık sık sözleri 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla ile kesilen Kılıçdaroğlu, "Siz Başbakan Kemal deyince Başbakan Erdoğan'ın ezberi bozuluyor, onun düzeninide hep birlikte bozacağız” dedi.

           Kılıçdaroğlu "Recep Bey diyor ki, 'Ana muhalefet lideri gidip anayasayı anlatmıyor' diyor. Her yerde söyledim. Burada da söyleyelim. Kendine güveniyorsan, istediğin TV'de karşıma çık. Recep bey benim karışıma çıkabilir mi? Çıkamaz, Çünkü benim karşıma çıkacak adamda mangal gibi yürek olması lazım. Var mı ondan yürek. Adam gibi adamsan çık karşıma. Ben o zaman boyun posun nedir sana gösteririm" şeklinde Erdoğan’a mesaj gönderdi.

SANANE MİLLETİN SOYUNDAN

Kılıçdaroğlu coşkulu kalabalığın alkışları arasında konuşmasına şöyle devam etti. “Recep bey Diyor ki bu ana muhalefet partisi lideri beni çok eleştiriyor. Sen boy önemli değil soy sop önemli demedin mi. Sana ne milletin soyundan. Milletin soyuna, inancına saygı duyarız. Sen kendine güveniyorsan millete iş bul, aş bul senin görevin bu değil mi. Recep beyin görevi halka hizmet değil halka zulüm etmek. İşsize iş, yoksulla aş verecek mi bu anayasa. Yoksulun derdini çözecek mi, sanayicinin derdini çözecek mi. Allah aşkına, bu anayasa değişikliği kimin derdini çözecek. Recep'in derdini çözecek. Destek verin ben de izin vermeyeceğim. Nereye kaçarsa kovalayacağım. Yakalayacağım ve getireceğim hesabını soracağım. Bunlar o kadar acımasız ki, bu bölge ciddi bir deprem geçirdi. Binlerce kişi hayatını kaybetti. Her deprem yılı burada anma yapılır. Peki deprem yaraları o kadar zaman geçti, sarıldı mı. Peki onlar ne yapıyor. Deprem vergisini halen alıyorlar. Peki ne yapıyorlar bu paraları. Hesabını soracağız."

 

KALABALIKTAKİ COŞKU DİKKAT ÇEKTİ

 

Miting öncesi, sanatçı Efkan Şeşen, özellikle Karadeniz yöresi şarkılarıyla kalabalığı coşturdu. Kılıçdaroğlu’nun alana gelmesiyle coşku doruğa çıktı. Miting boyunca, kalabalık kitleler hem bayrak salladı hem slogan ve alkışlarla büyük bir ferformans gösterdi. Kalabalığın coşkusu Kılıçdaroğlu’nu hem coşturdu hem de şaşırttı.

 

 

Mitingden notlar:

 

-Miting alanı oldukça güzel süslenmişti. Alan daraltılmamış ve olduğu gibi kullanılmıştı.

-Kalabalıkta müthiş bir coşku ve heyecan vardı. Özellikle bayanların ve gençlerin çok oluşu dikkat çekti.

-CHP’nin ilimizdeki tanınmış tüm simaları miting alanındaydı.

-Mitinge Kocaeli dışında katılım olmaması dikkat çekti. Kocaeli çapında ise, iyi bir çalışma yapılmadığı anlaşıldı. Aksi takdirde kalabalığın daha çok olması mümkündü.

-Basın için hazırlanan kamyon mitingde kötü görüntü oluşturdu. Zaten yanlış yere konulmuştu. Bayraklardan dolayı basın görevini yapmakta zorlandı.

-Sunuculuğu yapan Dilovası İlçe Başkanı Salim Kaygusuz, hem coştu, hem coşturdu. Çok başarılıydı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat