Özdilek

Güncel

Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de ihraç edilen akademisyenleri ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, KHK ile Kocaeli Üniversitesi’nden haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen akademisyenleri ziyaret ederek süreci takip edeceklerini ve destek sağlayacaklarını belirtti.

6 Eylül 2016 Saat: 23:58
Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de ihraç edilen akademisyenleri ziyaret etti
Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de ihraç edilen akademisyenleri ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL’i fırsat bilen Saray iktidarının çıkardığı 672 sayılı KHK ile Kocaeli Üniversitesi’nden haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, Barış için Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisinin imzacısı olan akademisyenleri ziyaret etti.

Yapılacak itirazları Anayasa Mahkemesi ve AHİM sürecinde takip edeceklerini ve gerekli desteği sağlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, siyaseten gerekli görüşmeleri de yapacaklarını söyledi.

Öğrenciler imza kampanyası başlattı

Kocaeli Üniversitesi’nde “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan 21 akademisyen geçtiğimiz Ocak ayında evlerinden gözaltına alınmıştı. KHK ile birlikte Kocaeli Üniversitesi’nde de 19 akademisyenin işine son verildi. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri hocalarının işlerine son verildiğini öğrenir öğrenmez internet üzerinden “Bilimsel, laik ve demokratik eğitim veren hocalarımız görevlerine iade edilmelidir” diyerek imza kampanyası başlattı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat