Özdilek

Güncel

Kılıçdaroğlu’ndan istifa eden yöneticilere ön seçim mesajı

2015 genel seçimleri öncesi ön seçim bekleyen CHP’liler, geçtiğimiz haftalarda Parti Meclisi’nin Merkez Yürütme Kurulu’na verdiği yetkiyle üzülmüştü. Bu yetki, genel merkezin elini güçlendirmişti.

5 Ocak 2015 Saat: 17:46
Kılıçdaroğlu’ndan istifa eden yöneticilere ön seçim mesajı
Kılıçdaroğlu’ndan istifa eden yöneticilere ön seçim mesajı

Bu yetki kullanılması halinde genel merkez 110 milletvekili adayını kendisi belirleyebilecek. Bu durum ilimizde de ön seçim beklentisi içinde olanları tedirgin etmişti. Şimdi CHP kulislerinde genel merkezin bu yetkiyi kullanmayacağı, 81 ilin tümünde ön seçim yapmak istediği konuşuluyor. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre görevlerinden istifa ederek aday adayı olan 200’e yakın il başkanı, ilçe başkanı ve örgüt yöneticisine Kılıçdaroğlu, önemli bir mesaj verdi. Parti kulislerinden aldığı bilgileri paylaşan gazetede, Kılıçdaroğlu’nun bu isimlere, “Örgütten geliyorsunuz, ön seçime girmekten çekinmeyin. Sizinle ilgili kontenjan kullanılmasını beklemeyin” şeklinde bir mesaj gönderdiği ifadelerine yer verildi. CHP’nin ilkesel olarak 81 ilin tamamında tüm üyelerin katılımıyla ön seçim yapma görüşünü savunduğu, ancak üye sayılarının azlığı nedeniyle bazı illerde merkez yoklamasıyla yöntemiyle aday belirleneceği dile getiriliyor. Ancak bu iller arasında Kocaeli bulunmuyor. Kocaeli’de ağırlıklı olasılık ön seçim yapılacağından yana. Bu da il başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Yalçın Kuşkan ile ilçe başkanlığı ve örgüt yöneticiliği görevinden istifa eden isimleri yakından ilgilendiriyor. Bu isimler için genel merkez kontenjan kullanmayacak. Örgüt, isterse yani ön seçimde oylarını bu isimlerden yana kullanırsa Kuşkan ve diğer eski yöneticiler seçilebilecekleri bir sıradan aday olabilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat