Özdilek

Güncel

Kilise suikasti davası ertelendi

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali ve kilise çalışanlarına yönelik suikast girişiminde bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

13 Ocak 2015 Saat: 17:13
Kilise suikasti davası ertelendi
Kilise suikasti davası ertelendi

Kocaeli Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada bir adet ateşli silah ve mutat sayıdaki mermileri bulundurma, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık ve suç örgütlerinin ismini kullanarak tehditte bulunma suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklardan Murat G., Ferhat Ç., Halil Ç., Seçkin Ö., müdafi Av. Demet Özgenç, müşteki İzmit Protestan Kilisesi Pastörü (Papazı) Emre Karaali, müşteki avukatları Işıl Çetin ve Sedat Topaloğlu hazır bulundu. Av. Işıl Çetin’in tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanması yönündeki talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi ve dava 26 Mart tarihine ertelendi.

 

HIRANT DİNK DAVASI BENZETMESİ

Son görülen duruşmadan çıkan kararla Halil Ç.’nin savunmasının ve tanık Özcan T.’nin ifadesinin alındığını kaydedildi. Mahkemede ilk sözü alan müşteki avukatı Işıl Çetin, soruşturmada Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun akıbetinin görülmesini talep etti. Diğer müşteki avukatı Sedat Topaloğlu ise “Sanıkların yaptıkları eylemler ile müvekkillerimin canlarına kast ettikleri aşikârdır. Bunun yanında bu tür davalar tüm dünya tarafından takip edilmektedir. Zirve Yayınevi, Hırant Dink gibi davalar Türkiye’nin uluslararası alandaki profilini etkilemektedir” diyerek mahkeme heyetinden tüm bunların göz önünde bulundurularak davanın görülmesini talep etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat