Özdilek

Güncel

Kırım Türk Milliyetçiliğinin ilk ışıklarının yandığı yer

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kocaeli Kırım Türkleri Tarih komisyonu başkanı   Rıdvan Şükür Kayseri Türk ocağı başkanı Prof. Dr. Harun Ülger’i Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde makamında ziyaret etti.

 

 

 Rıdvan Şükür Prof. Dr. Harun Ülger’e Kocaeli’ye   gelişlerinin 75 yıl olduğu konusunda   kısaca   bilgi verdi..

Kayseri Türk Ocağı başkanı Prof. Dr. Harun Ülger Türk milliyetçiliğinin ilk ışıklarının yandığı ve yakıldığı yerin Kırım olduğunu ve İstanbul lehçesinin Türk Dünyasında kullanılması gerektiği konusunda çalışmaların İsmail Gaspıralı ve gazetesi Tercüman gazetesi tarafından yürütüldüğünü söyledi.

 

İsmail Gaspıralı ve Dilde Fikide işte birlik sözü:

Kırım denilince akla ilk gelen isimlerden birinin İsmail Gaspıralı olduğunu söyleyen Başkan Ülger “Dilde Fikirde İşte Birlik” sözünün ocaklarında asılı olduğunu bu sözün günümüzdede çok anlam ifade ettiğini çok veciz bir söz olduğunu belirtti. İsmail Gaspıralının bu anlamlı sözünü her Türk Milliyetçisinin gözlerini açtığında görmesi gereken yere koyabileceği bir söz olduğunu ifade etti.

Kırım Türklerinin bolşevikler tarafından sürgün edildiklerini söyleyen Prof Dr. Ülger uğradıkları katiamlarlada Türk Milletinin zihninde acı bir hatıra bıraktığını ifade etti.

Her ne kadar az bir kısmının vatan kırıma dönebildiğini söyleyen Ülger şu anda büyük çoğunluğunun eski sovyet Rusyada Kazakistanda   ve dünyanın değişik yerlerinde yaşadıklarını baskılara maruz kalarak bu yerlere gittiklerini ve bu vatanını terketmek zorunda kalan bu insanlarımızın tekrar eski yurtlarına   dönebilecekleri ortamın oluşması en büyük dileğimizdir dedi.

Rıdvan Şükür Kırım türkleri konusunda engin bilgiye sahip davalarını destekleyen prof Ülgere teşekkür etti.

Kocaeli Kırım Türkleri Tarih komisyonu başkanı Rıdvan Şükür Kocaeliye gelişlerinin 75. yılı anısına Kayseri Türk ocağı Başkanı Prof. Dr. Harun Ülger’e anı   tabağı takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat