Özdilek

Güncel

Kırım Türkleri kara günlerini unutmasınlar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kocaeli Kırım Türkleri tarih komiyonu başkanı Rıdvan Şükür İzmitte Kocaeli Aydınlar Ocağı başkanı Ahsen okyar ile buluştu. Görüşmede Rıdvan şükür Kırım Türklerinin geçmişten günümüze yaşadığı problemler ilgili olarak Ahsen Okyar'a bilgi verdi.

 

 

Görüşmede Ahsen Okyar genel başkanları prof Nevzat Yalçıntaş'ın 80 sene sonra ilk kez Bahçesarayda Akmescitte cuma namazını kıldıran kişi olduğunu ve Türkiyeye döndükten sonra bu anısını istanbulda bir toplantıda kendileri ile paylaştığını söyledi. Bu olayı dinlediklerinde duygu dolu anlar yaşadıklarını da belirtti.

Kırım Türkleri denilince aklına hep pozitif çalışkan insanlar geldiğni söyleyen Ahsen Okyar Kırım Türkü fikir adamı İsmail Gaspıralının her Türk milliyetçisi için çok önemli şahsiyet olduğunu ifade etti.

 

18 Mayıs 1944 KARA GÜN

 

18 MAYIS 1944 tarihinin   kırım Türkleri için kara bir gün olduğunu söyleyen Ahsen Okyar bu acı   günde komünizmin bir gecede Kırım Türklerini yok etmeye başladığını ve bu kara günün kırım Türkleri tarafından asla unutulmaması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Ahsen Okyar Mustafa Abdulcemil kırımoğlunun Aydınlar Ocağı üyeleri için çok özel yeri olduğunu söyledi.

Kırım Türkleri Kocaeli tarih komisyonu başkanı Rıdvan şükür kırımda problemlerin devam ettiğini insanlarının sürgün yerlerinden daha kırıma tam olarak dönemediklerini söyledi.

İzmitteki görüşmede Kocaeli Aydınlar ocağı başkanı Ahsen Okyar Rıdvan Şükür'e 25. yıl hatıra tabağını takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat