Özdilek

Güncel

Kırım Türklerinden Ödüllü Edebiyat Etkinliği

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kırım Tatarcası’nın yaşaması için ödüllü edebiyat etkinliği düzenledi.

 

 

Etkinlik derneğin Şerife Orak başkanlığındaki Gebze Şube yönetimi tarafından da kamuoyuna anlatıldı. Başkan Şerife Orak dernek lokalinde gerçekleşen basın toplantısında, “Vatan Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin ardından iki buçuk asırdır büyük darbelere maruz kalan Kırım Tatarları’nın, milli varlık ve benliklerinin en önemli nişanesi olan Kırım Tatarcası, bugün Birleşmiş Milletler tarafından ‘Yok olma tehlikesindeki diller’ listesine alınmış bulunmaktadır” dedi.

 

Yarışmanın bütçesinin Kırım Vakfı, destekleyici ve bağışçı destekleri ile oluşturulduğuna, önümüzdeki yıllarda daha çok dalı kapsar şekilde planlandığını belirten Orak, “Milletimizin varlığını koruyabilmesi, dilini kaybetmemesine bağlıdır. Dilini kaybetmiş bir millet yok olmakla karşı karşıya kalmıştır. Bu tespit ve derneğimizin kuruluş gayesi gereğince, bu yıldan başlamak üzere Genel Merkezimiz tarafından Kırım Tatar dilinin, Kırım Tatar gençleri arasında dilimizin kullanılmasının yaygınlaşmasını, yeniden yaşayan bir dil olarak dünya dilleri arasında yer almasını sağlamak üzere ananevi, ‘Dr.Ahmet İhsan Kırımlı Edebiyat Ödülleri’ yarışması düzenlemiştir. Bu yıl yarışma şiir dalında yapılacaktır. Şimdiden tüm katılımcılara başarılar dilerim” diyen Orak konuşmasını Türkçe Tatarca karışımı bir cümleyle, “Savlukman kalınız” diye tamamladı.

 

Toplantıda Başkan Şerife Orak’a şube başkan yardımcısı Muammer Cankay, sekreter Erdal Kurtoğlu ve yönetim kurulu üyesi Tekin Emin, Kadın Kolları Başkanı Sevim Erman ile Nuray Cankay, Nefize Cankay ve Seher Yazgıç, derneğin eski başkanlarından Bülent Arış da eşlik etti. Dernek lokalindeki toplantıyı üyeler de takip etti.

 

Yarışmada birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin dolar para ödülü verilecek. Ayrıca övgüye layık görülen beş eserin sahiplerine çeşitli ödüller verilecek. Bir kişinin istediği sayıda eserle katılabileceği yarışmaya genel merkez yöneticileri ve aileleri katılamayacak.Yarışmaya katılma koşulları şöyle:

18-29 yaş arası olmak (01 Ocak 1981 – 31 Aralık 1992 arası doğumlular)

Yayınlanmış şiir kitabı olmamak.

Kırım Tatar dilinde ve Kırım Milli Kurultayı tarafından kabul edilen Milli Kırım Tatar Latin alfabesinde yazmak.

Ayrıca katılım şartları aynı olmak kaydıyla 12-17 yaş arası (01 Ocak 1993 – 31 Aralık 1998 arası doğanlar) arasındaki yarışmada da 10 eserin sahiplerine 250’şer dolar ödül verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin en geç 31 Ekim 2010 gününe kadar (muracaat@drkirimli.org) elektronik posta adresine eserlerine göndermeleri gerekiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat