Değerli dostlar malumunuz ilimizde yıllardır büyük bir kitap fuarı düzenleniyor yüzlerce yazar okurlarıyla buluşuyor. Bu kitap okuma etkinliği açısından son derece önemli bir konudur.
O yönden bu tür fuarların olması ziyadesiyle mutluluk verici bir olaydır.
İş bu haldeyken her yıl kalitenin bir önceki yıla nazaran daha da düştüğüne ne yazık ki üzülerek şahit oldum.
Ayrıca İlçe Belediyeleri’nin de bu etkinliğe katılmasını isterdim.
Burayı ziyarete gelecek vatandaşlara hizmet etmek için stant kurabilirlerdi.
Yine Büyükşehir Belediyesi’nin kitap fuarına gelip yazarlardan yahut yazılan kitaplardan etkilenip yazar olmak isteyenlere gerek eğitim gerek kitap basma konusunda destek olunabilecek bir formatın hazırlanıp gelen okurlara sunulması fuarı daha da verimli hale getirebilirdi.
Fuara gelen bazı yazarlar kitapları satıldıktan sonra iş imzaya geldiğinde okurlarını yanına dahi yanaştırmıyor ve danışmanları ve Büyükşehir Belediye personeli tarafından şerit arkasından kitaplar toplanarak imzalatılıyor
Bu durumu siz kıymetli "okurlarımızın takdirine bırakıyorum"
Bütçenin büyük bölümünü konuk yazarlara verilmesi, şuurlu bir vatandaş olarak beni derinden üzdü.
Oysa bu bütçenin minik bir kısmı ile yerel yazarları desteklenmesi daha uygun olurdu.
Bur da akıl vermek benim işim olmamakla birlikte, hemen aklıma gelen,
Kocaeli Kitap fuarı bütçenin yarısıyla yılan hikayesine dönen fuar merkezinin en azından önemli bir kısmı tamamlanmış olurdu.
Her ne gerekçe olursa olsun vatandaşlardan toplanan vergilerden oluşan bütçe ile gelen yazarlar eğer okurlarına üsten bakıp, yanına dahi sokmuyorsa bu tür yazarların kesinlikle çağırmamaları lazım.
Ez cümle bu tür projeler olmayınca sadece kitap satmaya yönelik bir etkinlik haline gelince ister istemez insan soruyor? Bu etkinliğin adı kitap fuarı mı yoksa kitap pazarı mı?
Karar sizin…