Özdilek

Güncel

KO-MEK’le Yurtdışına Açıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmete açtığı KO-MEK sayesinde bugüne kadar 163 bin kişiyi ücretsiz olarak sanat ve meslek sahibi yaptı. Aldıkları eğitimle yeni bir meslek edinen kursiyerler de zaman zaman edindikleri becerilerini iş fırsatına dönüştürüyor. KO-MEK’te mefruşat kursu gören Neziha Keskin de, kendi yaptığı el emeği göz nuru nişan takımlarını Belçika’ya sattı.
 
İSTİHDAMA YÖNELİK HİZMET
Kocaelilileri meslek sahibi yapmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen KO-MEK, her branşta vasıflı eleman yetiştiriyor. İhtiyaca ve talebe göre kurslar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz olarak meslek sahibi yaptığı bu kurslarda 163 bin kişiye hizmet verdi. Özellikle kurslara devam ederek, vasıflı bireyler haline gelen kursiyerler, becerileriyle para kazanmaya bile başladı. Yapılan hizmetten yararlananlardan kimi kendi işini kurdu, kimi ise ihtiyaç duyan sektörde iş sahibi oldu.
 
YURT DIŞINA AÇILDI
KO-MEK’in Mevlana Kurs Merkezi’nde mefruşat kursu gören Neziha Keskin, aldığı eğitimle kendi işini kurmayı başaran kursiyerler arasına katıldı. Gençliğinden beri hayali olan işi kurduğunu belirten Neziha Keskin, “Büyükşehir Belediyesi bana bu fırsatı tanıdı. Çok mutluyum. Kurslarda hem meslek sahibi oldum, hem öz güvenimi kazandım. Daha öncesinde vasıfsız bireydim. Şimdi iki yıldır KO-MEK’e gelerek hem bir şeyler öğreniyorum hem de yaptığım işleri satarak para kazanıyorum” dedi. Yaptığı işleri yurt dışına gönderen Keskin, “Nişan takımlarını Belçika’daki görümceme gönderiyorum. Oradaki talebe göre burada işleme yapıyorum. En çok nişan takımı siparişi alıyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat