Özdilek

Güncel

Kocaeli basın tarihinde bir ilk, ilk sözleşme imzalandı

TGS ile Manşet Kocaeli gazetesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. İmzalanan TİS ile çalışanlar toplam 375 lira zam ve yıllık ikramiye alacak

14 Şubat 2015 Saat: 09:47
Kocaeli basın tarihinde bir ilk, ilk sözleşme imzalandı
Kocaeli basın tarihinde bir ilk, ilk sözleşme imzalandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Manşet Kocaeli Gazetesi işvereni Şenol Çiçek arasında ocak ayından beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Sendikanın TİS taslağında yer alan bütün maddeler üzerinde anlaşma sağlayan taraflar sözleşmeyi imzaladı. 30 gazetecinin çalıştığı Manşet Kocaeli'de imzalanan TİS gereği çalışanların maaşlarına seyyanen ilk yıl 125 ikinci yıl ise 250 olmak üzere toplam 375 lira zam yapılacak. Sendika üyesi çalışanlar her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye alacak.

YARDIMLAR VE YEMEK HARCAMALARI
İmzalanan TİS ile iş güvenceleri sağlanan basın emekçileri ayrıca birinci derece akrabaları vefat ettiğinde 500 lira, evlendiklerinde 500 lira, çocukları olduğunda 500 lira ve çocuklarını kreşe  gönderdiklerine 250 lira yardım alacak. Sendika üyesi çalışanların fotoğraf makineleri ile kendilerine ait bilgisayarların bakım ve onarımları da işveren tarafından yaptırılacak. Çalıştıkları süre boyunca yol ve yemek harcamaları karşılanacak olan sendikalı gazetecilere akşam haberleri için de yemek ücreti ödenecek.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan TGS Kocaeli İl Temsilcisi Uğur Enç, "İmzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi bütün gazetecilere örnek olmalıdır. Yerel basın emekçileri asgari ücretle çalışmaya mahkum edildikleri bu düzen karşısında birlik oldukları takdirde güçlüdür. Gücünü sendikasından alan gazeteciler insanca yaşayabilecekleri bir düzen için adım atabilirler. TGS olarak Manşet Kocaeli Gazetesi'nde imzaladığımız sözleşmeyi kent basınıyla bir tanışmamız olarak görüyoruz. Örgütlenme faaliyetlerimiz bütün yerel gazetelerde sürecek" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat