Özdilek

Güncel

Kocaeli’de ihracat yüzde 8.7 oranında azaldı

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu 2015 yılında Kocaeli’de ihracatın yüzde 8.7 oranında azaldığını söyledi

15 Ocak 2016 Saat: 09:04
Kocaeli’de ihracat yüzde 8.7 oranında azaldı
Kocaeli’de ihracat yüzde 8.7 oranında azaldı
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu 2015 yılının düşük bir performans ile kapatıldığını, Kocaeli’de ihracatın yüzde 8.7 oranında azaldığını söyledi.

 Kapasite kullanımında Kocaeli’nin oranının yüzde 70,5 olarak gerçekleştiğinin altını çizen KSO Başkanı Zeytinoğlu, şöyle devam etti: “Kocaeli yıllık yüzde 70,8 puanla bir önceki yılın 0,5 puan gerisinde kaldı. Atıl kapasitelerin dolması ile Türkiye sanayisi rekabet gücü artacaktır. Yılı düşük bir performansla kapattık. İhracatımız geçen yıla göre yüzde 8,7 azaldı” şeklinde konuştu.

İTHALATTA GERİLEME VAR

 Kentimizle ilgili verileri paylaşan Zeytinoğlu: “İlimiz gümrüklerine göre aralık ayında; ihracat 1,4 milyar dolar, ithalat 3,7 milyar dolar oldu. Yıl genelinde ise ihracat 16,9 milyar dolar ile geçen yıla göre yüzde 11,6 ve ithalatımız 42,9 milyar dolar ile yüzde 13,3 geriledi. Kocaeli ihracatının yaklaşık yüzde 42’sini gerçekleştiren otomotiv sektörü haricinde tüm sektörlerin ihracatlarında azalışlar gördük. İlimizdeki 4 otomotiv firmamız, Türkiye’deki toplam araç üretiminin yüzde 40,7’sini üretti. Bu oran bir evvelki yıl yüzde 37,7 idi. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızı kutluyoruz. Kasım ayı cari açık 2,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıllık cari açığımız ise 34,7 milyar dolara geriledi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat