Özdilek

Güncel

Kocaeli’de uyuşturucu bitirilecek

Kocaeli Valisi Ercan topaca, kent gündeminde uzun süreden beri çok önemli yer tutan uyuşturucu, özellikle de “Bonzai” kullanımı konusunda geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.

4 Ağustos 2014 Saat: 17:36
Kocaeli’de uyuşturucu bitirilecek
Kocaeli’de uyuşturucu bitirilecek

Topaca, yeni yasa ile birlikte artık uyuşturucu kullananların da ceza alacağını hatırlattı, “Devlet bu konuda kesin kararlıdır. Biz de devletin kararlılığını ilimizde göstereceğiz” dedi. 

KULLANANA DA CEZA VAR

Son günlerde bonzainin kullanımının artması ve bu konuda yapılan çalışmalardan bahseden Topaca “Uyuşturucu konusunda son zamanlarda istemediğimiz yönde gelişmeler yaşandı. Devletimiz bu konunun çözümüyle ilgili kesin kararlı. Anayasada yeni yapılan değişiklik ile bu maddenin imalı, pazarlaması ve satımında yer aldığı tespit edilen kişilerin ve bunu bilinçli olarak kullanan kişiler için çok büyük cezalar var. Kullanan kişinin bunu bilinçli olarak yaptığı tespit edildiği takdirde satan kadar olmasa da ceza alacak” ifadelerini kullandı.

BONZAİ ÖLDÜRÜCÜ BİR ZEHİR

Uyuşturucu maddesinin yapımında böcek ilacı ve oda spreyi kullanıldığını söyleyen Vali Ercan Topaca “ Bu maddenin vücudun mekanizmasına çok büyük zarar veren bir etkisi var. Bonzai öldürücü bir zehir bu nedenle çocuklarımızın uzak durması gerekiyor. Bu konuda da anne ve babalara çok büyük iş düşüyor. Çocuklarınızı iyi takip etmeniz gerekiyor. Kimlerle arkadaşlık yapıyor ya da çocuğunuzda fark ettiğiniz değişiklikler olduğu takdirde hemen polise ve jandarma ekiplerine haber vermelisiniz. Öğretmenlerimizde onlara emanet ettiğimiz çocuklarımız üzerindeki en ufak bir değişikliğin bile en yakın takipçisi olmalıdır” şeklinde konuştu.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Toplumda bu konuda herkese görev düştüğünü belirten Vali Topaca “Şu anda Camiilerde yaz Kuran kurslarımız var. Burada görev alan din görevlisi arkadaşlarımı da çocuklarımızı uyuşturucu maddeler hakkında bilinçlendirmeye davet ediyorum. Basın ve medya kuruluşlarında uyuşturucuyu masum gösterecek herhangi bir ibare yer almaması gerek. Böyle bir uygulama zaten yok ancak basınımızda kamuoyunu bilinçlendirecek haberlerin yer alması bizler için önemlidir. Uyuşturucu insana insanlığını unutturabilecek bir maddedir. Bu sebeple her türlü kötü madde bu uyuşturucu yapımında kullanılmaktadır. Uyuşturucu ile hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat