Özdilek

Güncel

Kocaeli mitinginden İzlenimler

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Vacit Çelik’in İzlenimleri…..

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün 12 Eylül`de yapılacak referandum öncesi ilimize gelen Kılıçdaroğlu sadece 15 dakikalık bir dakikalık bir gecikmeyle Perşembe Pazarı alanında kendisini bekleyen partililerle buluştu. Daha önce bu alanda miting düzenleyen başbakan Erdoğan’ın yaklaşık bir buçuk saat gecikmeli geldiği düşünüldüğünde Kılıçdaroğlu’nun zamanlama konusundaki duyarlılığı bir kez daha görülmüş oldu ve alanda kendisini saatler öncesinden beklemeye başlayan yaklaşık 25 bin partili tarafından saygı ile karşılandı.

 

 

CHP Kocaeli İl Örgütü alanı çok güzel süslemişti.

bayraklarla alan adeta gelincik tarlasına dönüşmüş gibiydi.

Alanı saat 16.00 itibariyle doldurmayan başlayan yurttaşlar Efkan Şeşen’in seslendirdiği türküler ile coştular.

 

 

Ve beklenen Kılıçdaroğlu’nun belirlenen saatte alana gelmesi üzerine alandaki yaklaşık 25 bin “ HAYIR “ cının coşkusu görülmeye değerdi doğrusu

CHP`nin başarılı ve de etkili mitinginde en büyük eksiklik basın görevlilerine görevlerini yapabilmeleri için gerekli uygun ortamın sağlanamaması idi. Basın mensuplarına platform olarak bir kamyon ayarlanmıştı fakat partililer kamyona basın mensuplarının binmesine izin vermeyip, mitingi o kamyondan takip etmek isteyince çok büyük karmaşa yaşandı. Kısacası CHP yöneticileri basını nerede ise hiç dikkate almamışlardı. Alanı dolduran ve saatlerce coşkusundan bir şey yitirmeden Genel başkan Kılıçdaroğlu’nu bekleyen ve Kılıçdaroğlu konuşmaya başladığında da coşkusunu doruğa ulaştıran yaklaşık 25 bin yurttaşın görüntüsünü alabilmek ve de Kocaeli halkına ulaştırabilmek için basın çalışanları kendi kişisel çabaları ile ve adeta cambazlık yaptılar.

 

 

 

ALANI HEM BÜYÜTTÜLER HEM DE DOLDURDULAR
İktidar partisi gibi miting için Perşembe Pazarı alanını seçen CHP`liler, AKP`lilerden farklı olarak alanı biraz daha büyüttü ve doldurmayı da başardı.Alanda yaklaşık 25 bine yakın kişinin olduğu belirtildi.

Beraberinde CHP Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy, PM üyleleri İzzet Çetin , Prof. Dr. Hurşit Güneş , İstanbul eski il Başkanı Gürsel Tekin, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile birlikte gelen ve otobüsten iner inmez da konuşmasını yapmak için çıktığı kürsüde Konuşmasına oldukça coşkulu başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Siyasete girerken söz verdik. Halka yalan söylemeyeceğiz. Eğer biz kul hakkı yiyenlerden hesap sormayacaksak siyasette ne şişimiz var? Göreceksiniz mutlu bir ülke yaratacağız. Yeter ki AKP`nin oyununa gelmeyin ve bizi destekleyin.

ŞİFRESİNİ ÇÖZDÜK

Onları tanıyacağız ve onların kim olduğunu herkese göstereceğiz. Şimdi siz ‘Başbakan Kemal` deyince, Ankara`da Recep Bey`in kimyası bozuldu. Ama merak etmeyin Recep Bey`in şifresini çözdük. Şimdi Recep Beylerin şifresini çözmeye geldi. Bu kardeşiniz bunu başaracak. Size söz veriyorum. Recep Bey diyor ki, ben anayasayı anlatmıyormuşum. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Recep Bey yüreğin varsa istediğin televizyon kanalında karşıma çık.

Ama çıkamaz. Çünkü benim karşıma çıkacak adamda mangal gibi yürek olması lazım.

 

YAKASINA YAPIŞACAĞIZ.

Kocaeli`de ne varsa sattılar. Fabrikaları sattılar, işçileri kapının önüne koydular. A Recep Bey`in düzenine son vereceğiz. Çünkü , Recep Bey`in düzeni devletin kesesi bana çalışsın düzenidir. Yolsuzluk düzenidir, insana saygı duymayan düzendir. Recep Bey`in görevi halka hizmet etmek değil, halka zulmetmek. 

Sizler çok iyi biliyorsunuz. Yutturulmaya çalışılan paket İşsize iş verecek mi ? Yoksulun derdini çözecek mi? Esnafın derdini çözecek mi? Bu anayasa değişikliği kimin derdini çözecek? Tabi ki Recep Bey`in. Recep Bey öyle kolay kolay kaçıp kurtulamaz. Elbette yakasına yapışacağız.

 

ARIZLI SAKİNLERİNİN YANINDAYIZ

Bunlar o kadar acımasız ki bakın Kocaeli`de bir deprem yaşadık. Binlerce kişi yaşamını yitirdi. Peki deprem yaraları kapandı mı? Deprem yaraları sarıldı mı? Depremden sonra çıkartılan “Deprem vergisi” ni 8 yıldır Recep Bey alıyor. İyi de hani hizmet.

,Nereye harcanıyor bu kent halkına hizmet için toplanan vergi. Bunun hesabını sormayacağımızı mı zannediyorlar. ? Tabi ki soracağız. Yakalayacağız ve hesabını soracağız.

 

 

SALTANATLARINI YIKACAĞIZ.

Sayın Recep bey, yine soruyorum Dokunulmazlığı kaldıracağına dair söz vermemiş miydin sen. ne oldu ? Ama şaşmıyorum . Çünkü sen hangi sözünün arkasında durdun ki ? Haramilerin saltanatını yıkacağız. Recep Bey bir söz daha vermişti. Öğretmen açığını gidereceğini söylemişti. Ama bu sözünü de tutmadı. Ama size söz. İşçi sözü . Bu sorunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz çözeceğiz.

KOCAELİ YİNE KALE OLACAK
yaaklşaık 25 bin HAYIR sloganı desteğinde konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu “ Kocaeli`nin bir zamanlar işçinin, emekçinin, sosyal demokratların kalesi olduğunu söyleyerek “Merak etmeyin, Kocaeli yine kale olacak, yine emek kazanacak” dedi, bunun için halktan destek istedi. Kılıçdaroğlu, AKP`nin ilimizde de uyguladığı serinletme sistemini de şöyle eleştirdi: “Bizler AKP`liler gibi gül suyu fışkırtarak sizi serinletmiyoruz. Ben Kocaeli`ye yüreğimdeki serinliği ve insan sevgisini getirdim.”
 diye seslendiğinde alanda coşku ve sevgi selinin doruğa ulaştığı görüldü.

YALAN SÖYLÜYORLAR.

sevgili yurttaşlar. Eğer bir kişi işsizse, her şeyi yapabilir. İşsizlik yüzünden her gün intihar edenler var. Ama Recep Bey   kalkmış diyor ki, biz bunları görmeyelim, önemsemeyelim ve unutalım mış ? Bizim önümüze bir anayasa değişikliği getirmişler ya bu değişikliğe evet   diyelim miş ki ülke güllük gülistanlık olsun muş. Siz yeterince özgürlük getireceğine inanıyor musunuz? Bunlara inanmayın. Birlik olalım, AKP`den hesap soralım. 

VİLLASININ KAPISINI HALKA AÇAMADI

Diyor ki cumhurbaşkanını ben tayin ediyorum, meclis başkanını valileri ben tayin ediyorum. Kimi tayin edemiyor. Hakimleri. Şimdi hakimleri de atamak istiyor. Demokrasi bu mu? Diyor ki, tarafız olan bitaraf olur. Senin demokrasi anlayışını sevsinler. Bugün Sözcü gazetesinde Recep Bey`in villasını gördünüz mü? Ona dedim. O villanın kapılarını aç dedim açamadı. Altın kaplama muslukları gördünüz mü?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat