Sağlık

Kocaeli’nin ilk özel tüp bebek merkezi açıldı

İlimizde bebek sahibi olamayan çiftleri sevindirecek haber Özel Konak Hastanesi’nden geldi. İlimizden İstanbul ve çevre illere tüp bebek tedavisi için giden çiftler, artık Kocaeli’de tedavi olup çocuk sahibi olabilecek

3 Nisan 2015 Saat: 21:33
Kocaeli’nin ilk özel tüp bebek merkezi açıldı
Kocaeli’nin ilk özel tüp bebek merkezi açıldı

İzmit’in ilk özel hastanelerinden Özel Konak Hastanesi, önemli bir ilerlemeye daha imza attı. Özel Konak hastanesi, Tüp Bebek Merkezi hizmeti vereceğini bölümü düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. İstanbul Tüp Bebek Merkezi’nden kalite kontrol ve danışmanlık hizmeti alacak olan Konak Hastanesi’nin tüp bebek ünitesi, ülkemizde bebek sahibi olmak isteyen çiftlere umut olacak. Konak Hastanesi, bunun için yaklaşık 4,.5 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdi. Tüp Bebek Uzman Doktoru Selda Esra Çakırca Aran, İstanbul Tüp Bebek Merkezi’nden Konak Hastanesi’ne transfer edildi. Hastanenin Gebze Konak, Adapazarı Konak ve Gölcük Aile Konak Hastanesi ile ortak çalışma yürüteceği belirtildi.

Gebze’deki Konak Hastanesi’nin mayıs ayı içinde Gebze Fatih Devlet Hastanesi karşısında açılacağı duyuruldu. Özel Konak Hastanesi’nin KOTO’daki basın açıklamasına, Konak Hastanesi İdari Direktörü Dr. Bünyamin Dal, Tıbbi Direktör ve Başhekim Op. Dr. Kazım Gündoğdu, Özel Konak Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Metin Göklü, Tüp Bebek Merkezi Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Sedat Kadanalı, Dr.Faruk Bener, Op. Dr. Aret Kamar, Tüp Bebek Uzman Doktoru Selda Esra Çakırca Aran, Tüp Bebek Laboratuar Sorumlusu Embriyolog Dilek Daş katıldı. İstanbul Tüp Bebek Merkezi’nden yetkililer katıldı.

Op. Dr. Metin Göklü, hastanenin bugünlere geliş yolculuğunu anlattı, 2016 yılında Adapazarı’nda Konak Hastanesi’ni açacaklarını belirtti, “Yeni bir ünitemiz daha hayata geçti. Bu yola çıkarken umutlarımız, heyecanımız vardı. Bunları gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah İstanbul tarafında da bir hastane açarak misyonumuzu devam ettirmek istiyoruz” dedi. Tıbbi Direktör ve Başhekimi Op. Dr. Kazım Gündoğdu da,“Bu hızla koşmaya devam edeceğiz. Sağlık alanındaki teknolojik ve bilimse gelişmeleri yakından takip ederek ulusal standartlarda bölge halkına hizmet sunmaya çalışmaktayız. Kadın hastalıkları ve doğum bölümünde bir eksiğimizi vardı. Bu eksiğimizi giderdiğimizi müjdelemek için sizleri davet ettik” dedi.

“Türkiye genelinde 41 bin çift tüp bebek yöntemi sayesinde bebek sahibi olabilmektedir” diyen Göklü, “Kimsenin İstanbul’a gitmesine gerek kalmayacak, İstanbul’u ayağınızı getirdik. Sağlık hizmetinde ihtiyaç olduğunu görerek bir yıldır tüp bebek ünitesini faaliyete geçirmedikçe hizmetin tam olmadığını gördük. Konak Hastanesi dışında mevcut yönetmeliklere alt yapıları uygun olmadığı için tüp bebek tedavisi verilmeyecek” diye konuştu. İdari Direktör Dr. Bünyamin Dal ise hastanedeki ilklerden bahsetti, ilk anjiyo ve koldan anjiyo, ilk by­pass ameliyatını ve daha bir çok operasyonu hastanelerinde gerçekleştirildiğini vurguladı. Bilimsel Direktör Prof. Dr. Sedat Kadanalı, çiftlerin tüp bebek muayenesi için büyük külfet harcadığını belirterek “Konak Hastanesi, bu açığa yönelik önemli bir girişimde bulundu.

En iyi cihazları, ekibi kurarak engin tecrübesiyle İstanbul Tüp Bebek Merkezi ile danışmanlık, kalite kontrolü kapsamında iş birliğine girdi. İstanbul Tüp Bebek Merkezi 10 yıldır çalışan 15 Bin hastaya cevap vermiş bir merkezdir. Bu merkezde de aynı başarıyı yakalamak istiyoruz” şeklinde konuştu. 20 civarında personelin görev yapacağı Tüp Bebek Merkezi’nin işleyişiyle ilgili Op. Dr. Aret Kamar konuştu.,“İlaçlarının ve tedavisinin yarısını devlet 3 defaya kadar karşılıyor.

Örneğin tedavi, 5 bin TL ise 2 Bin 500 TL’sini devlet, diğerini hasta karşılıyor” dedi. Son yıllarda tüp bebeğe duyulan ihtiyacın artmasındaki etkenleri de açıklayan Kamar, “Genç oldukları halde yumurtalıklarında yumurta sayısı azalan sosyal yaşam şartları, hayat, sigara, alışkanlıklar, bunların hepsi bunun üzerinde negatif etki yapıyor. Seneler geçtikçe tüp bebeğe ihtiyaç artıyor. Eskiden tüp bebek daha pahalı ve ulaşılmazdı. Bazı hastaların pahalı olduğu için tüp bebek yöntemini yapamadığını biliyoruz. 43 yaşını geçmedikçe başvuran çiftlerin çoğuna çocuk vererek yardımcı oluyoruz. 43 yaşından sonra ise çocuk sahibi olma oranı yüzde 10’a düşüyor. 23­39 yaş arasındakiler devlet ödüyor. 40 yaşından gün almışlara devlet ödeme yapmıyor” ifadelerine yer verdi.Tüp Bebek Merkezi’ne ulaşmak isteyenlerin (444 95 95) numaralı telefonu arayabilecekleri belirtildi.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat