Özdilek

Güncel

Kocaeli Sol Cephe Meclisi faaliyette

İlk çağrısını gazeteciler, yazarlar, şairler, işçi önderleri, sendikacılar, akademisyenler ve eski milletvekillerinden oluşan geniş bir aydın kesime yapan Sol Cephe, Alternatif Kültür Merkezi’nde yapılan toplantı ile kuruluşunu ilan e

29 Aralık 2013 Saat: 16:35
Kocaeli Sol Cephe Meclisi faaliyette
Kocaeli Sol Cephe Meclisi faaliyette

Gezi Parkı direnişinin ardından “Bize bir sol cephe gerek” sloganıyla ortaya çıkan ve toplumsal halk hareketini emekten ve aydınlanmadan yana bir cephe haline dönüştürmeyi amaçlayan Sol Cephe’nin kuruluşunun ilan edildiği toplantıya; Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi Başkanı Murat Karataş, Sol Cephe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Çiftçi, CHP Büyükşehir eski aday adayı Keramettin Gençtürk, Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Turgut, TKP İl Başkanı Çağlar Özkan, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Hamiyet Göksu, CHP Kadın İnisiyatifi Başkanı Serpil Tuna katıldı.

KİMSENİN HİMAYESİNDE DEĞİL

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Av. Selda İlgöz, “AKP diktatöryel bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Aynı zamanda gerici, karanlık güçlerin ve emperyalist hegomanyanın bir projesidir. Sol cephe gerçek toplumsal kanallarda gelişmeyi, serpilmeyi amaçlıyor. Varlığımız emperyalist bir proje olan AKP’ye karşı tüm gücümüzle mücadele etmektir. Sol Cephe toplumsal bir örgütlenmedir. Bir partinin ya da örgütün himayesinde değildir. Gericiliğe karşı aydınlanma, AKP’ye karşı insan hakları ve özgürlük anlayışını benimseyenlerin yeridir” dedi.

FARKLILIKLARI BIRAKALIM

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Nezhun Gönen ise, “10 yıldır ülkemiz AKP diktatörlüğünde korkunç bir yere doğru sürükleniyor. Cumhuriyetin bütün temel taşları yerlerinden oynatıldı ve ileri demokrasi aldatmacasıyla bugün yaşamakta olduğumuz bir diktatörlüğe doğru sürüklendik. Soldaki rengimiz ne olursa olsun eğer kendimizi sol olarak tanımlıyorsak gelin farlılıklarımızı bir tarafa bırakıp, aynılıklarımızı yan yana getirelim” dedi.

GEÇİCİ SEKRETERYA SEÇİLDİ

Kocaeli Üniversitesi FKF temsilcisi Ozan Yılmaz da, “Kendine solcu diyen herkes AKP’ye  dur demek zorundadır. AKP iktidarını bitiren kuvvet, yeni Türkiye’nin de kurucusu olacaktır. Dolayısıyla yıkılmakta olan AKP’ye en büyük darbeyi sol cephe vurmalıdır” dedi. Konuşmaların ardından yaklaşık 50 kişinin gönüllü olarak katıldığı meclis yürütme kurulu ve sekretarya belirlendi. Kocaeli Sol Cephe geçici sekretaryasında divan üyelerinden Bedriye Yıldızeli, Av. Selda İlgöz, Seydi Çelik ve Ufuk Saka yer aldı. Asli sekretarya önümüzde ki hafta belirlenecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat