Özdilek

Güncel

Kocaeli Tabip Odası ve Emekli Hekim Kolu’nun Çalıştayı Gerçekleşti

Türkiye Tabipler Birliği Emekli Hekimler Kolunun bir etkinliği, Kocaeli Tabip Odası’nın ev sahipliğinde emekli hekimlerin sorunları çalıştayı için Kocaeli’nde buluştu.

19 Aralık 2016 Saat: 19:15
Kocaeli Tabip Odası ve Emekli Hekim Kolu’nun Çalıştayı Gerçekleşti
Kocaeli Tabip Odası ve Emekli Hekim Kolu’nun Çalıştayı Gerçekleşti

Katılımcıların çoğunluğu emekli hekimlerden oluştu. Kocaeli Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun ve merkezi İstanbul’da bulunan Tüm Hekimler Dayanışma Derneği’nin başkan ve üyelerinin, Türk Tabipler Birliği Emekli Hekimler Kolu ve üyelerinin de bulunduğu grup Ramada Plaza İzmit otelinde çalıştayda buluştu.

Otelin konferans salonunda hekimler ve özelliklede emekli hekimlerin sorunları bir çalıştayla istişare edildi. Tüm Hekimler Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Erdinç Köksal derneğin yayını Kıdemli Steteskop adlı derginin yeni yayınını tarafıma imzaladı. Emekli hekimlerin pek bilinmeyen sorunlarına dem vuran Köksal: ‘’Pek bilinmez, genelde doktor denince varlıklı ve iyi yaşayan bir portre vardır vatandaş zihninde. Ben 84 yaşındayım ve aktif doktorluğum döneminde çok şeye şahit oldum. İki tip doktor vardır diye düşünüyorum. Biri gerçekten emeğiyle okumuş hizmet etmiş devletinin veya kurumunun verdiği gelirle yetinmiş, vicdanlı işler yapmış. Bu doktorlar şu an ne kadar maaş alıyorlar bilir misiniz? Bin 200, bin 400 alan arkadaşlarımız var. İstanbul’da araştırma yaptık. Tam 32 doktor çeşitli huzur evlerinde kalıyor. Bin 200, bin 400 TL ile ne yapabilirler ki. Başvurmadığımız yer kalmadı, Sağlık Bakanı’ndan randevu talebime hala cevap gelmedi. Biz intibakla maaşlarımızın iyileştirilmesini ve bir huzur evi talep ediyoruz. Her mesleğin imkanları var. Öğretmenler, polisler, asker bizde tesisler, huzur evleri talep etmemiz kadar doğal bir şey yoktur. Hele ki zorlu dönemlerden geçtiğimiz şu günlerde tıp dünyası ve hekimliğin ne kadar önemli bir meslek olduğu konuşuluyor. Ancak bizim gibi dürüst çalışan ve emekli olan hekimler ilgi ve sosyal imkan beklemektedir. Birde emeğiyle okumuş ancak mesleğinin etik kurallarına uymayan bıçak parası, şudur, budur diye mesleğini pek de iyi olmayan şeylere yönelmiş hekimler var ki onlar zenginlik içinde yaşıyor. Halk onları görüyor ve genelleme yaparak hekim olmanın etik kısmına değil de maddi durumunu değerlendiriyor. Bunlar benim düşüncelerim. Herkesi tenzi ederim ancak hal ve benim gördüklerim, yaşadıklarım bunlar. Bizler minik maaşlarla geçinme çabası içindeyiz. Ben 84 yaşında ve benim gibi üyelerim ve tanıdık hekim arkadaşlarım emekliliklerini rahat yaşaması gerekirken gelecek gayesi ve hastalanma durumunda ne olur kaygısıyla ile yaşıyoruz.

Gerçekten bu açıdan ben de bakmamıştım hekim sorunlarına, farkındalığım arttı. Kocaeli Tabip Odası’na bu çalıştay için ne kadar çok teşekkür etsem azdır. Empati yaparak kendimi hale soktuğumda, zordu hem de oldukça zor. Katılımcıları konuk eden Kocaeli Tabip Odası’nın, onlara bir nefes aldırdıklarını düşünüyorum. Çünkü herkes çok memnundu. Kaygılarından bir günde olsa uzak kalmak ilaç gibi geldi sanırım katılımcılara. Hem güzel zamanlar geçirmiş hem de sorunlarını istişare etmişlerdi. Ankara, Zonguldak, Çanakkale, İstanbul gibi şehirlerden katılan katılımcıların kaynaşması ve hoş sohbetlerine şahitlik ettim.

İzmit, otelde alınan kahvaltı sonrası Numan Gülşah rehberliğinde dolu bir kültür ve tarih turuyla gezildi. Ortodoks tıp dünyası için önemli olan, Aya Pandelemion Manastır’ı kalıntıları, Imre Thökely Anı Evi’nin çevresindeki tarihi ve kültür kalıntıları, Seka Park alanı içerisinde ki hamam ve ayazma kalıntıları, Seka Kağıt Müzesi ve Tarih Koridoru diye adlandırılan bölge gezildi. Nev-i Sanat Kafe’de yemeğin ardından katılımcılar şehirden ayrıldı. Katılımcılar Numan Gülşah'ın sunumuna teşekkür ederek, onun bu tarih bilgisi ve azmini hayranlık sözleriyle dile getirdi. Yolculanan misafirlerin dudaklarında teşekkür ve iyi temenniler, yüzlerinde hafif yorgunla…

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat