Özdilek

Güncel

Kocaeli Üniversitesi yarın seçime gidiyor

Kocaeli Üniversitesi’nde seçim günü geldi çattı. 8 adayın yarıştığı rektörlük seçimleri için 920 akademisyen yarın sandık başına gidecek.

29 Ekim 2014 Saat: 15:01
Kocaeli Üniversitesi yarın seçime gidiyor
Kocaeli Üniversitesi yarın seçime gidiyor

Kocaeli Üniversitesi’nin rektörlük seçimleri yarın Umuttepe Kampüsü Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 08.00’de başlayıp 17.00’ye kadar sürecek olan seçimlerde birbirinden değerli 8 aday yarışacak ve 920 akademisyen, yeni rektörlerini belirlemek için sandık başına gidecek. Seçimlerde protokol konuşmaları olmayacak, akademisyenler saat 08.00’den itibaren tek tek kongre merkezine gelerek oylarını kullanacak. Saat 17.00’yi gösterdiğinde sandıklar açılacak ve 8 aday arasından en yüksek oyu alan 6 aday YÖK’e gönderilecek. YÖK de 6 aday arasından belirlediği 3 ismi Cumhurbaşkanı’nın onayına sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 aday arasından dilediği ismi rektör olarak atayacak. Mevcut Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Erdoğan’ın atadığı yeni rektöre görevi 10 Kasım’da devredecek.


BAŞTA 10 ADAY ÇIKMIŞTI
Kocaeli Üniversitesi’nde rektörlük seçimleri için geri sayım başladı. Kocaeli Üniversitesi’ni 16 yıldır yöneten merhum Prof. Dr. Baki Komsuoğlu ile son 8 yıldır rektörlük yapan eşi Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu dönemi sona eriyor. Kocaeli Üniversitesi, yeni rektörünü belirlemek için yarın seçime gidiyor. Seçim takvimi belirlenmeden önce ilk olarak 10 aday çıkmıştı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Recep Tarı, Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Nurettin Abut, Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Özdal Dillioğlugil, Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Başar Çolak, KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr. Esat Harmancı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu ve Prof. Dr. Halil İbrahim Saraç rektör adayı olduklarını ilan etmişlerdi.


ERDOĞAN’IN ZİYARETİ VE İTTİFAKLAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan iken Ford Otosan’ın Yeniköy’deki fabrikasının ardından rektör adaylarından doktoru Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü evinde ziyaret etmesi, ittifakların ve rahatsızlıkların oluşmasına neden oldu ve aday sayısı da bunu bağlı olarak 8’e düştü. Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Prof. Dr. Başar Çolak ile ittifak kurarak adaylıktan feragah etti ve Çolak lehine çalışmaya başladı. Adaylardan Prof. Dr. Halil İbrahim Saraç ise bazı adayların Ankara ile kulisler yapması, Hülagü’nün durumu ve seçimin etik değerlere bağlı kalmadan ilerlemesine tepki koyarak adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Hülagü tarafından oğlunun düğününe şahit olarak davet edilmesi ve katılamayacağını bizzat telefonla bildirdiği iddiası Hülagü’nün AKP’liler tarafından da desteklenmesini sağladı.


920 AKADEMİSYEN OY KULLANACAK
AKP’li belediye başkanları, vekiller ve çok sayıda bu görüşteki akademisyen Hülagü için desteklerini açıkça gösterdi. Bu durum, diğer adayların Ankara kulislerini artırdı, bazılarını ise farklı kampanyalara itti. Pek çok aday, yıllardır Boğaziçi Üniversitesi’nde uygulanan, “En yüksek oyu alan rektör seçilsin, diğer adaylar çekilsin” şeklindeki sloganla imza kampanyası başlattı. Kısacası rektörü Cumhurbaşkanı değil, akademisyenler seçsin istedi. Bu kampanya, gazetemizin başlattığı Bizim Üniversite yazı dizisine konuk olan adaylar ve kent erkleri tarafından da sıkça dillendirildi. Ancak kampanyanın tuttuğu pek söylenemez, çünkü imza kampanyasına tüm adaylar yanaşmadı. Oldukça hararetli geçen bu süreç yarın son bulacak. 920 akademisyen yarın Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde sandık başına gidecek.


10 KASIM’DA GÖREVİ DEVREDECEK
Saat 08.00’de başlayacak olan oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar sürecek. En yüksek oyu alan 6 aday YÖK’e gönderilecek, YÖK de bu 6 adaydan üçünü Köşk’e sunacak. Bu süreçte, Boğaziçi Üniversitesi’nde uygulanan sistemin devreye girmesi için adaylar ve kent erkleri muhtemelen kulis yürütecek, en yüksek oyu alan adayın rektör olması için diğer adayların çekilmesi noktasında bastıracak. Bu etkili olursa sandıktan çıkan isim rektör olacak. Kampanya destek görmez ise Erdoğan, YÖK’ün kendisine gönderdiği 3 aday arasından birini seçerek rektör atayacak. 10 Kasım’a kadar ataması yapılacak olan yeni rektör, mevcut Prof. Dr. Rektör Sezer Şener Komsuoğlu’ndan 10 Kasım’da görevi devralacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat