Özdilek

Güncel

“KOCAELİ’YE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMALIYIZ”

Kocaeli Sanayi Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı bu sabah yapıldı. Toplantının konuğu ise Maliye Bakanı Nabi Ağbal oldu. Sıkı güvenlik önlemleri altında başlayan toplantıda konuşma yapan Agbal, Kocaeli’ye övgüler yağdırd

21 Eylül 2016 Saat: 14:07

 Türkiye’de alınan vergilere bakınca Kocaeli’nin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Ağbal, “Kocaeli, gözümüz gibi bakmamız gereken bir il. Alın teri ve yüreğiyle katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.

 Görevimiz boyunca kamu maliyetlerini, hep yüksek tuttuk. Kocaeli demek sanayi demek. Türkiye gelişmiş bir ekonomiye sahip olacaksa bu ancak sanayi ile olur. Henüz istediğim seviyede değiliz. Çünkü sanayi son yıllarda istediğimiz istihdamı yaratamıyoruz” dedi.

  ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

 Konuşmasında birkaç gündür gündemde olan asgari ücretin düşmesine de değinen bakan Ağbal, “Asgari ücret bin 300 TL’nin altına düşmeyecek. Yılbaşında birikimli olarak brüt 12 bin 600 TL’nin üzerinde gelir elde edenler yüzde 20’lik tarifeye giriyorlar. Bundan dolayı AGİ dahil net aylık geliri bin 300 TL’nin altına inecek gruplar arasında asgari ücret bin 647 TL, aylık brüt ücret bin 749 TL, son 3 ayda net ücreti bin 300 TL’nin altına düşenler için ilave AGİ ile gelirleri bin 300 TL’de tutulacak. Hükümet olarak hiçbir asgari ücretlinin cebine bin 300 TL’de az ücret koymayacağız” GÖÇMEN BAKANLIĞI KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise, bakandan bir istekte bulunarak Göçmen Bakanlığının kurulmasını istedi. Suriyeli kadınların iş dünyasına katılması için çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Bu nedenle bir göçmne bakanlığı kurulabilir. Arzumuz ihracatı aylık 13 milyar dolara çıkartmak” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat