Özdilek

Sağlık

Kocaelilere Derin Nefes

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE AÇIK KALP AMELİYATI
Göğüs sıkışması, çarpıntı, gaz şikayetleri,nefes darlığı, yorgunluk duygusu ve fiziksel bitkinlik belirtileriyle kendini belli eden ve günümüz yaşam koşullarında bir çok kişinin farkında olmaksızın hayatına sızan kalp hastalıklarına Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı açık kalp ameliyatlarıyla son veriliyor.
Standartlarını hergün daha iyi bir kapasiteye taşıyan ve verdiği hizmetle takdir kazanan hastanede , geçtiğimiz Cuma günü,  2 açık kalp ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi.
Kartal Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin koordinatörlüğünde ve Doç. Dr. Cüneyt Keleş gözetiminde yapılan ameliyatlar, hastanenin kalp damar cerrahları Dr. Oğuz Omay, Dr. Yasin Ay, Dr. Burak Kıran, Dr. Orhan Fındık, Dr. Ufuk Aydın ve Dr. Alper Görür  tarafından gerçekleştirildi.
Cuma sabah saat 08:00’de başlayan ve yaklaşık 5 saat süren operasyonlar başarıyla tamamlanırken, ameliyat sonrasında hastalarda herhangi bir problem olmadığı ve yoğun bakımdan çıkartılıp servise alındıkları belirtildi.
Hastalardan, koroner By-Pass ameliyatı olan Halil Okurer (56) ve Aort Kapak Ameliyatı olan Hatice Arslantaş (68) doktorlara ve hastane personeline teşekkür ettiler. Halil Okurer, “Tüm doktorlarımızdan Allah razı olsun. Çok iyi ilgilendiler. Bize ailemiz gibi baktılar” derken, Hatice Arslantaş da “Başhekimimiz, doktorlarımız, hemşireler, tüm sağlık personeli gece gündüz bizimle ilgilendi. Bize moral desteği de verdiler. 15 senedir geziyorum. Şifamı burada buldum. Çok memnunum. Yine ameliyat olacak olsam, burayı tercih ederim” diyerek sevincini ifade etti.
Başarılı ameliyatlar sonrasında bir açıklama yapan hastane Kalp Damar cerrahlarından Dr. Oğuz Omay, “Daha önce, imkanlarımız ancak haftada bir kere açık kalp ameliyatı yapma fırsatı veriyordu. Bundan böyle, günde iki vak’a yapılıp, yoğun bakımda takibi yapılabileceğimizi gösterdik. Bunun yanı sıra açık kalp ameliyatlarına başlanan Mayıs-2010 tarihinden itibaren, ilimiz ve cevre illerden gelen acil kalp ve damar yaralanmaları da başarı ile tedavi edilmektedir. Her geçen gün, hemen her alanda daha ileri hizmet sunmayı hedefleyen hastanemiz, vatandaşımızın ihtiyaçlarına daha erken ve daha etkili çözümler sunmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat