Özdilek

Eğitim

Kocaeli’ne gelen Hollandalılar, Gülen Yüzler’in yapısını inceledi.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Hollanda Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nde eğitim gören doktora öğrencileri, Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi’ne ziyaret etti. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencileriyle ortak gerçekleştirilen proje kapsamında Kocaeli’ne gelen Hollandalılar, Gülen Yüzler’in yapısını inceledi.

 HOLLANDALI VE TÜRK ÖĞRENCİLERİN ORTAK PROJESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi, yurt içinden ve dışından misafirler ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Hollanda Rotterdam Erasmus Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler ortaklaşa yaptıkları proje için Gülen Yüzler’e, ziyaret gerçekleştirdi.

 KÜLTÜR FARKLARI İNCELENECEK

Erasmus Üniversitesi’nde Profesör Yardımcısı olan Dr. Marja Flory, Gülen Yüzlerin hem doğaya hem engelliye hem de ülke ekonomisine faydalı bir kurum olduğunu söyledi. Bu tip kurumların çok önemli olduğunu belirten Flory, bu tip kurumların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Folry, her iki üniversitenin ortak yaptığı projeyle; Türkiye ve Hollanda’daki engellilerin hayata atılımlarında en önemli basamak olan ilk işe giriş ve sonrasındaki kültür farkların belirleneceğini vurguladı.

 ENGELLİ VATANDAŞLAR ÇALIŞIYOR

Tüm misafirlerin çalışma şartları ve kullandıkları ekipmanları ile tam notunu alan Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri merkezinde geri dönüşüm ve tekstil konusunda engelli personeller çalıştırılıyor.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat