Özdilek

Güncel

Kocaeli’ne Kardeş Şehir Geliyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ABD’nin Maryland eyaletinin milletvekillerini misafir etti. Konuk milletvekilleri, Maryland ile Kocaeli’nin kardeş şehir olması için çalışma yapılmasını teklif etti. Kocaeli’nin Avrupa’da ve Uzak Doğu’da kardeş şehirleri olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, bu teklifi de memnuniyetle kabul edebileceklerini aktardı.

ABD’li Milletvekillerinden Ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nin Maryland eyaleti milletvekilleri Brian Feldman, James W. Gilchrist, Susan J. Lee ve Ana Sol Gutierrez, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Genel Sekreter Ersin Yazıcı ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu da hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu’na kendilerini misafir etmesinden dolayı teşekkür eden konuk milletvekilleri, Maryland’in Türkiye’den hiç kardeş şehri bulunmadığını, ilk kardeş şehir projesini Kocaeli ile gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Kardeş Şehir Pojesine Onay

ABD’nin Maryland milletvekillerini Kocaeli’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Avrupa’nın birçok ülkesinde ve Uzak Doğu’da kardeş şehirleri bulunduğunu hatırlattı. Başkan Karaosmanoğlu, Maryland ile Kocaeli arasında kardeş şehir projesinin geliştirilmesinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu konuklarına Kocaeli’ne yönelik bilgiler aktarırken, konuk milletvekilleri de Maryland’in çok sayıda farklı dilin konuşulduğu kozmopolit bir şehir olduğu bilgisini aktardı.

5. Kardeş Şehir Maryland Olacak

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla Kocaeli, bugüne kadar 4 ülkeden 4 şehirle imzalanan protokol uyarınca kardeş oldu. Hollanda; Amsterdam, Almanya; Kassel, Kore; Ulsan ve Macaristan; Szekesfehevar kardeş şehirlerimiz arasında yer alıyor. Bu sayı Maryland’le birlikte 5’e çıkarılacak.

Washington DC’ye 65 Km Mesafede

Kocaeli’dekine benzer bir körfeze sahip olan Maryland Eyaleti Amerika’nın en gelişmiş limanına sahip. Eyalet Washington DC’nin kuzeydoğusunda yer alıyor. Washington DC’ye 65 km mesafede olan eyalet yüksek eğitim düzeyiyle dikkat çekiyor.

Pek Çok Sektörde Gelişmiş

Eyalet Washington DC’ye yakınlığı sebebiyle savunma, havacılık, tıp ve biyoteknoloji alanlarında öne çıkmakta olan Maryland, üniversite ve tıp araştırma laboratuarlarıyla da çok tanınıyor. Eyaletin en büyük şehri Baltimor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat