Özdilek

Güncel

Kocaeli’nin ilk Kuğulu Park’ı Derince’de

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

10 bin m²’lik alanıyla Derince’nin en büyük parkları arasında yer alan Çınarlı Mahallesi’ndeki Çenesuyu Parkı’nda revize çalışmaları başlatan Derince Belediyesi, buraya Kocaeli’nin ilk Kuğulu Parkı’nı yapmayı planlıyor

 

Park baştan aşağıya yenileniyor

Birbiri ardına yapılan mesire alanlarıyla göz kamaştıran Derince’de, yeni yapılan park ve mesire alanlarının yanım sıra yenilenen parklar da ilçeye modern bir görüntü kazandırıyor.

Doğa ile iç içe bir şehir düşüncesiyle hareket eden Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, bu kez çok farklı bir projeyi hayata geçirmek için Çınarlı Mahallesi’ndeki Çenesuyu Parkı’nda bir çalışma başlattı. Uzun yıllar Çınarlı Mahallesi sakinlerine çocuk oyun alanları, spor aletleri, kafeteryası ve dinlenme alanlarıyla hizmet veren park, kuğulu park olmasının yanında yapılacak revize çalışmaları sonrası eskiyen ve kullanılamaz hale gelen bazı yapıları da halkın kullanımına tekrar açılacak.

 

700 m² gölette ördek adaları

Derince Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından tasarlanan ve altyapı çalışmaları devam eden parkta eski kafeteryalar yıkıldı. Yaz başında yeni görünümüyle kullanıma açılması planlanan parkın projesinde 700 m²’lik göletin yanı sıra pek çok detay eklenmiş. Öncelikle gölet içinde küçük adalar oluşturularak, bu adalara ördek yavruları bırakılacak. Parkın yürüyüş yolları ahşap iskelet sisteminde olacak ve yer yer bu yollar göletin üzerinden geçecek. Ayrıca yeni yapılacak kafeterya binasının açık alanı da yine ahşap iskele sistemiyle göletin üst kısımlarına kadar uzatılacak. Bunların dışında parkın muhtelif yerlerinde çocuk oyun grubu, spor aletleri, amfi, satranç oyun alanı, tavşan adası ve Yörük çadırı gibi pek çok detay yer alacak. Mahalle sakinlerinin meraklı bakışları arasında çalışmaların sürdüğü Çenesuyu Parkı, 7 bin 500 m² yeşil alan, 700 m² gölet ve bin 800 m² sert zeminden oluşan yeni bir görüntüye kavuşacak.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat