Özdilek

Spor

Kocaelispor için önemli günler başlıyor

Kocaelispor için geleceğini sağlam temellere atılması konusunda önemli günlerin içine girildi

21 Aralık 2016 Saat: 13:59
Kocaelispor için önemli günler başlıyor
Kocaelispor için önemli günler başlıyor

43 Dönüm KEV’e ait

Kocaelispor ekibimizin Üçüncü Lig 1. Grupta ilk yarısının tamamlandığı ligde devre arasında özellikle çoğunluk sağlanması halinde 24 Aralık cumartesi günü yapılacak olan KEV seçimi Kocaelispor’un kaderini belirleyecek. Bu gün itibarıyla Bahri Yavuz dan başka bir adayın sesinin duyulmaması tek adaylı bir seçime gidileceği gözüküyor. KEV seçimi sonrasında yapılacak olan çalışmalar Kocaelispor camiası için önemli çalışmalar olacak. KEV seçiminden sonra imar değişikliği için Derince Belediyesine ve sonrada Kocaeli Büyükşehir Belediyesine baş vurulacak. KEV 50 dönümlük yerin 43 dönümü KEV ait 7 dönümü Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait olduğu için 43 dönümlük yere imar planı verilecek. Bu konuda 70 ve 90 metre kare olan yere 700 ile 900 konut yapılabileceği için elde edilecek gelir beklenen 100 bin TL değil 60-70 bin TL civarlarında olacak.

500 Bin EURO Kızılyıldız’a gönderildi

Bahri Yavuz’un ve yönetimin verdiği söz üzerine bu alan içine 200 kişilik yurt yapılacağı düşünülürse Kocaelispor’un borçlarının hepsi olmasa da belli kısmı ödenecek. KEV olayının Kocaelispor’un kaderinin büyük kısmını belirlese bile hepsini ödeme kapsamı olmuyor. Devlete olan vergi ve SSK borçlarını yapılandırdık. Bir sene içinde iki taksit ödemezsek yapılandırma bozuluyor. Kasım ayı içinde ödenmesi gereken ilk taksit ödenmedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kocaelispor için maddi olarak sağladığı 800 bin Euro 500 bin Euro’sunu Kızılyıldız ekibine gönderip, 300 bin Euro vergi borcu taksitleri için yatırıldı.

İki ay çok önemli

Önümüzdeki iki aylık süreç Kocaelispor için çok önemli bir dönem olacak. Aralık sonu SGK taksiti için 100, Ocak sonu vergi taksiti için 1 milyon 100 ve şubat sonu yine SGK taksiti için 100 bin TL’ye ihtiyaç var. Yani 2 aylık süreçte yaklaşık 1.5 milyonluk zorunlu ödemeyle karşı karşıyayız. Bu konuda  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir kampanya başlatacağı daha önce söylendi. Bu çalışmanın KEV Kongresinden sonra başlayacağını biliyoruz. Zorunlu olan ilk iki ay taksit ödemeleri yaptığımızda ciddi bir zaman kazanacağız. Yılda iki taksit ödememe hakkımız var. Mart ve Mayıs sonundaki taksitleri ödediğimizde büyük bir zaman kazanacağız.  Bu süreçte tesislerin satışıyla gelecek parayla devlete olan tüm borcu peşin ödeme şansını yakalarız.

Eski yöneticilerin fedakarlık yapma zamanı

İkinci Lige çıktığımızda bilindiği gibi Ulusal lisans alma mecburiyetimiz var. Bunun içinde İkinci Ligde mücadele eden ekiplerin devlete borçları olmaması gerekiyor. Devlete olan borçlarımızı bir an önce ödememiz gerekiyor.  Bunun yanında bilindiği gibi transfer yasağını kaldırmak için futbolculara ve teknik adamlara olan borçları temizlememiz gerekiyor. Fakat tabiî ki Kocaelispor ekibinden alacaklı olan yöneticiler alacaklarını bağışlarlarsa Kocaelispor için önemli bir sorun ortadan kalkacak. Bunun için Yeşil-Siyahlı ekipte yöneticilik ve Başkanlık yapan spor adamlarının Kocaelispor için fedakarlık yapma devridir. Bunların dışında Kocaelispor için devre arasına girdiğimiz bu aylar içinde transfer yasağımızı olduğu için dış transfer yapamayacağımız düşünürsek futbolcularımıza gelen transferlerinde önüne geçmemiz gerekiyor. Kısaca Kocaelispor iki aylık dönem içinde KEV seçimi ve borçların ödenmesi ile takımda futbolcuların ara transferde başka takımlara gitmemeleri için önemli günleri başarıyla geçmek gerekiyor. Kocaelispor için şampiyon olup İkinci lige çıkıp borçları temizleyemedikten sonra İkinci Ligde mücadele etme şansımız kesinlikle olmayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat