Özdilek

Güncel

Kocaman:Fırıncılar Federasyonunun Ekmeğe zam yapma yetkisi yoktur

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

       Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından ekmeğe açıklanan yüzde 15'lik zammın yanlış olduğunu vurgulayan Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman '5362 sayılı yasanın 62'inci maddesine göre Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun ekmeğe ve unlu mamullere zam yapma yetkisi bulunmamaktadır. Ekmeğe zam yapma yetkisi illerde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'ne aittir' dedi.
  Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun Birliklerin görevine müdahalede bulunduğunu kaydeden KOCAMAN, '62'inci madde göre esnaf ve sanatkarlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri, bağlı bulundukları odalarca hazırlanır ve odanın mensubu olduğu Birlik Yönetim Kurulu tarafından fiyat tarifesinin sunulmasından sonra 30 gün içinde onaylanır veya red edilir. Onaylanan fiyat tarifesi belediye, mülki amirlik ve ilgili odaya 7 gün içerisinde bildirilir ve bu andan itibaren yürürlüğe girer. Fiyat tarifeleri, uygulanacak azemi hadleri gösterir' diye konuştu.

Kocaman,Ben Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi olarak şuana kadar Ekmek zammı ile alakalı bir talep gelmemiştir.Bu konuda talep Gölcük le alakalı Odamızda olup Odamızca Esnafımızın talebi müracaatımızı sonrasında Kocaeli Esnaf Odaları Birliğimize yaptıktan sonra asıl yetkili olan ve Yönetimindede bulunduğum asıl yetkili yetki Kocaeli Esnaf Odaları Birliğimiz yönetimimizin onayı sonrasında uygulamaya geçilmektedir. Bu konuyla alakalı hiçbir şekilde zam talebi Odamıza ve Birliğimize gelmemiştir.Bu konuda Gölcük ulusal basına geçen % 15 lik zam geliyor sözüne itibar edilmemesini halkımızın bilgisine sunuyorum dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat